Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

676
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

291
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی ویژگی ها و افزایش تولید آمیلاز در سویه های جهش یافته باسیلوس لیکنیفورمیس بومی ایران

صفحات

 صفحه شروع 67 | صفحه پایان 81

چکیده

 مقدمه: آمیلاز آنزیم هیدرولیزکننده نشاسته است که پیوندهای داخلی گلیکوزیدی در پلی ساکاریدها را هیدرولیز می کند. آمیلازها یکی از آنزیم های صنعتی مهم هستند که گستر ه وسیعی از کاربردها را دارا هستند, ازجمله تبدیل نشاسته به شربت قند, تولید سیکلودکسترین ها, همچنین این آنزیم ها در صنعت داروسازی و پزشکی کاربرد دارند.مواد و روش ها: در این پژوهش, سویه باسیلوس لیکنیفورمیس گرمادوست و بومی که از چشمه آب گرم روستای قینرچه از توابع استان اردبیل جداسازی و خالص سازی شده بود در محیط نوترینت براث, در معرض پرتو ماوراءبنفش با طول موج 254 نانومتر و از فاصله 1متری به مدت 45 ثانیه در دستگاه هودلامینار قرار داده شد. کلیه سویه های جهش یافته جداسازی شده ازنظر تحمل دمایی و شوری, میزان تولید آمیلازو همچنین ازنظر مقاومت آنتی بیوتیکی با سویه والد مقایسه شدند.نتایج: از بین 70 نمونه جهش یافته جداسازی شده تنها دو سویه به نام های B.L.2.M.1 و B.L.2.M.2 توانستند میزان بیشتری آمیلاز نسبت به سویه والد تولید کنند. تفاوت در تولید آنزیم با تغییر در میزان رشد باکتری های جهش یافته همراه شد, به طوری که تمامی اختلاف های مشاهده شده ازنظر آماری در سطح 5درصد معنادار بودند. میزان تولید آنزیم در سویه B.L.2.M.1 در دمای 40 درجه سانتیگراد بعد از 72 ساعت 41.7 درصد نسبت به سویه والد افزایش نشان داد. از طرف دیگر میزان تحمل دمایی و شوری در باکتری جهش یافته B.L.2.M.1 از سایر باکتری های مطالعه شده بیشتر ارزیابی شد.بحث و نتیجه گیری: برآیند جهش های تصادفی ایجادشده در باکتری جهش یافته B.L.2.M.1 سبب بروز فنوتیپ جدیدی شده است که افزایش میزان تولید آنزیم, افزایش سرعت رشد سلولی, افزایش مقاومت به دماهای بالاتر و افزایش تحمل شوری از مهم ترین آنها هستند. با توجه به ویژگی های مثبت و منحصربه فرد ایجادشده در جهش یافته ذکرشده, زمینه برای مطالعات تکمیلی به منظورتولید و بهینه سازی آنزیم آمیلاز مقاوم به حرارت فراهم شده است.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    مبینی دهکردی، محسن، جعفری دهکردی، سحر، و صفاری، بهناز. (1396). بررسی ویژگی ها و افزایش تولید آمیلاز در سویه های جهش یافته باسیلوس لیکنیفورمیس بومی ایران. زیست شناسی میکروارگانیسم ها، 6(21 )، 67-81. SID. https://sid.ir/paper/511449/fa

    Vancouver: کپی

    مبینی دهکردی محسن، جعفری دهکردی سحر، صفاری بهناز. بررسی ویژگی ها و افزایش تولید آمیلاز در سویه های جهش یافته باسیلوس لیکنیفورمیس بومی ایران. زیست شناسی میکروارگانیسم ها[Internet]. 1396؛6(21 ):67-81. Available from: https://sid.ir/paper/511449/fa

    IEEE: کپی

    محسن مبینی دهکردی، سحر جعفری دهکردی، و بهناز صفاری، “بررسی ویژگی ها و افزایش تولید آمیلاز در سویه های جهش یافته باسیلوس لیکنیفورمیس بومی ایران،” زیست شناسی میکروارگانیسم ها، vol. 6، no. 21 ، pp. 67–81، 1396، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/511449/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا