مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

335
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

190
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر سطوح مختلف مولتی آنزیم کمبو بر شاخص های خونی و ایمنی بچه ماهیان سفید (Rutilus kutum)

صفحات

 صفحه شروع 13 | صفحه پایان 22

کلیدواژه

ماهی سفید (Rutilus kutum)Q2

چکیده

 ماهی سفید (Rutilus kutum) مهم ترین و اقتصادی ترین ماهی استخوانی آب های ایرانی دریای خزرمی باشد. بازماندگی و ارتقاء ایمنی آن همواره از مسائل مهم تکثیر و حفظ ذخایر این گونه بوده است. مطالعه حاضر به منظور ارزیابی تاثیر مولتی آنزیم کمبو بر فاکتورهای خونی و ایمنی بچه ماهی سفید صورت گرفته است. این تحقیق بر پایه طرح کاملا تصادفی با 240 قطعه بچه ماهی سفید با متوسط وزن 83.2±0.11 گرم پایه ریزی و اجرا شد. بدین منظور یک گروه شاهد بدون افزودن مولتی آنزیم و 3 گروه جیره غذا متفاوت ازلحاظ سطوح مختلف مولتی آنزیم (0, 1, 1.5, 2 گرم بر کیلوگرم مولتی آنزیم کمبو در هر کیلو غذا) با 3 تکرار مورد استفاده قرار گرفت. بچه ماهیان با تراکم 30 عدد در مترمکعب در شش مخزن فایبرگلاس رهاسازی و به مدت 8 هفته و روزانه به میزان 10 درصد وزن بدن تغذیه شدند. شاخص های خونی شامل تعداد گلبول های سفید, تعداد گلبول قرمز, هموگلوبین, هماتوکریت و نوتروفیل و فاکتورهای ایمنی شامل: لیزوزیم, ایمنوگلوبولین (M (IgM وکمپلمان 50 (ACH50) در پایان دوره موردسنجش قرار گرفتند. نتایج نشان دادند که با افزودن مولتی آنزیم کمبو این عوامل روند افزایشی داشته (P<0.05) اما برخی از اندیس های خونی نظیر MCV, MCH, MCHC فاقد اختلاف معنی دار آماری در بین گروه های آزمایشی بوده اند. همچنین نتایج نشان دادند که افزودن مولتی آنزیم کمبو در سطح 1.5 گرم در کیلوگرم جیره, باعث بهبود شاخص های خونی و ایمنی اختصاصی و غیراختصاصی در بچه ماهیان سفید شده است کمی تواند در تغذیه بچه ماهیان سفید مورداستفاده قرار گیرد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    بازرگان پور، کیمیا، رحیمی بشر، محمدرضا، و زمینی، عباسعلی. (1396). تاثیر سطوح مختلف مولتی آنزیم کمبو بر شاخص های خونی و ایمنی بچه ماهیان سفید (Rutilus kutum). زیست شناسی دریا (بیولوژی دریا)، 9(35 )، 13-22. SID. https://sid.ir/paper/511472/fa

    Vancouver: کپی

    بازرگان پور کیمیا، رحیمی بشر محمدرضا، زمینی عباسعلی. تاثیر سطوح مختلف مولتی آنزیم کمبو بر شاخص های خونی و ایمنی بچه ماهیان سفید (Rutilus kutum). زیست شناسی دریا (بیولوژی دریا)[Internet]. 1396؛9(35 ):13-22. Available from: https://sid.ir/paper/511472/fa

    IEEE: کپی

    کیمیا بازرگان پور، محمدرضا رحیمی بشر، و عباسعلی زمینی، “تاثیر سطوح مختلف مولتی آنزیم کمبو بر شاخص های خونی و ایمنی بچه ماهیان سفید (Rutilus kutum)،” زیست شناسی دریا (بیولوژی دریا)، vol. 9، no. 35 ، pp. 13–22، 1396، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/511472/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button