مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

526
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

277
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بهینه سازی فرایند استخراج روغن از دانه های گلرنگ با پیش تیمار مایکروویو و تخمین پارامترهای فرایند با کمک شبکه ی عصبی مصنوعی

صفحات

 صفحه شروع 107 | صفحه پایان 118

چکیده

 در این تحقیق بهینه سازی استخراج روغن از دانه های گلرنگ با پیش تیمار مایکروویو با هدف بیشینه نمودن راندمان استخراج روغن, پایداری اکسیداتیو و فنول کل و کمینه نمودن میزان اسیدیته روغن توسط روش سطح پاسخ و در نهایت تخمین این پاسخ ها با کمک شبکه عصبی انجام گرفت. اثرات دو فاکتور توان مایکروویو در محدوده ی 180 تا 900 وات و زمان مایکروویو در محدوده 90 تا 270 ثانیه با کمک طرح مرکب مرکزی بر پارامترهای راندمان استخراج روغن, اسیدیته, ضریب شکست روغن, پایداری اکسیداتیو و فنول کل نمونه ها بررسی گردید. بررسی نتایج نشان داد شرایط بهینه برای فرایند استخراج روغن از دانه های گلرنگ با پیش تیمار مایکروویو زمانی ایجاد می شود که توان مایکروویو 900 وات و زمان آن 270 ثانیه باشد. افزایش توان و زمان مایکروویو منجر به افزایش تمام پاسخ های مورد بررسی به جز ضریب شکست گردید ولی روی ضریب شکست تأثیر معنی داری نداشت. همچنین نتایج مدل سازی شبکه عصبی مصنوعی نشان داد که شبکه ای با یک لایه پنهان حاوی 9 نورون یعنی چیدمان5-9-2 (شبکه ای با 2 ورودی, 9 گره (نورون) در لایه پنهان و 5 خروجی), بهترین نتیجه را در پیش بینی خروجی های مورد نظر دارد. این شبکه با مقدار ضریب همبستگی 989/0 و میانگین مربعات خطای 0002/0 بالاترین دقت را در بین توپولوژی های در نظر گرفته شده از خود نشان داد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    دولت آبادی، زهرا، مرتضوی، سیدعلی، مقیمی، معصومه، بخش آبادی، حمید، و استیری، سیدحسین. (1397). بهینه سازی فرایند استخراج روغن از دانه های گلرنگ با پیش تیمار مایکروویو و تخمین پارامترهای فرایند با کمک شبکه ی عصبی مصنوعی. نوآوری در علوم و فناوری غذایی (علوم و فناوری غذایی)، 10(4)، 107-118. SID. https://sid.ir/paper/514597/fa

    Vancouver: کپی

    دولت آبادی زهرا، مرتضوی سیدعلی، مقیمی معصومه، بخش آبادی حمید، استیری سیدحسین. بهینه سازی فرایند استخراج روغن از دانه های گلرنگ با پیش تیمار مایکروویو و تخمین پارامترهای فرایند با کمک شبکه ی عصبی مصنوعی. نوآوری در علوم و فناوری غذایی (علوم و فناوری غذایی)[Internet]. 1397؛10(4):107-118. Available from: https://sid.ir/paper/514597/fa

    IEEE: کپی

    زهرا دولت آبادی، سیدعلی مرتضوی، معصومه مقیمی، حمید بخش آبادی، و سیدحسین استیری، “بهینه سازی فرایند استخراج روغن از دانه های گلرنگ با پیش تیمار مایکروویو و تخمین پارامترهای فرایند با کمک شبکه ی عصبی مصنوعی،” نوآوری در علوم و فناوری غذایی (علوم و فناوری غذایی)، vol. 10، no. 4، pp. 107–118، 1397، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/514597/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button