مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,531
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

774
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر تیمار دانه کلزا با مایکروویو بر کیفیت روغن استخراجی

صفحات

 صفحه شروع 19 | صفحه پایان 29

چکیده

 امروزه تقاضا برای روغن های استخراجی با روش پرس سرد افزایش یافته است. مساله حایز اهمیت در بکارگیری این روش, راندمان پایین استخراج روغن و همچنین مقدار کم ترکیبات جزیی (فیتواسترولها و توکوفرولها) در روغن حاصل در مقایسه با روش استخراج با حلال است. تلاش های زیادی جهت بهبود کارایی استخراج روغن با پرس سرد صورت گرفته است. در این تحقیق نیز اثر تیمار مایکروویو دانه کلزا بر کیفیت روغن استخراجی از آن مورد بررسی قرار گرفت. نمونه های کلزا در سه تکرار در سه زمان مختلف صفر, 2 و 4 دقیقه با مایکروویو (فرکانس 2450 مگاهرتز) تیمار شدند و سپس روغن آنها با پرس سرد استخراج گردید. نمونه های روغن تهیه شده سپس از نظر خصوصیات فیزیکی و شیمیایی و ترکیب اسیدهای چرب مورد ارزیابی قرار گرفتند. تفاوت معنی داری (p<0.05) از نظر میزان استخراج, کلروفیل و پایداری اکسیداتیو در بین نمونه های روغن مشاهده گردید. تیمار نمونه ها با مایکروویو عموما تاثیر معنی داری  (p<0.05)بر ترکیب اسیدهای چرب و ضریب شکست روغن نشان نداد. روغن حاصل از نمونه های تیمار شده با مایکروویو در عدد اسیدی با همدیگر اختلاف معنی داری (p<0.05) داشتند. بیشترین و کمترین مقدار عدد پروکسید به ترتیب مربوط به روغن استخراج شده با حلال و روغن حاصل از نمونه تیمار شده با مایکروویو به مدت 4 دقیقه بود. تیمار نمونه ها با مایکروویو به مدت 4 دقیقه موجب افزایش راندمان استخراج روغن (%10),محتوای کلروفیل (%5.3), پایداری اکسیداتیو (7h) و کاهش عدد اسیدی و عدد پروکسید در روغن گردید. در مجموع با توجه به نتایج بدست آمده می توان بیان نمود که استفاده از مایکروویو به منظور تیماردهی دانه کلزا قبل از استخراج روغن با پرس سرد می تواند موجب بهبود راندمان استخراج روغن, کیفیت و افزایش ترکیبات جزیی گردد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    حبیبی نوده، فاطمه، آزادمرددمیرچی، صدیف، حصاری، جواد، نعمتی، محبوب، فتحی آچاچلویی، بهرام، و احمدی، عفت. (1389). تاثیر تیمار دانه کلزا با مایکروویو بر کیفیت روغن استخراجی. پژوهشهای صنایع غذایی (دانش کشاورزی)، 3.20(1)، 19-29. SID. https://sid.ir/paper/148489/fa

    Vancouver: کپی

    حبیبی نوده فاطمه، آزادمرددمیرچی صدیف، حصاری جواد، نعمتی محبوب، فتحی آچاچلویی بهرام، احمدی عفت. تاثیر تیمار دانه کلزا با مایکروویو بر کیفیت روغن استخراجی. پژوهشهای صنایع غذایی (دانش کشاورزی)[Internet]. 1389؛3.20(1):19-29. Available from: https://sid.ir/paper/148489/fa

    IEEE: کپی

    فاطمه حبیبی نوده، صدیف آزادمرددمیرچی، جواد حصاری، محبوب نعمتی، بهرام فتحی آچاچلویی، و عفت احمدی، “تاثیر تیمار دانه کلزا با مایکروویو بر کیفیت روغن استخراجی،” پژوهشهای صنایع غذایی (دانش کشاورزی)، vol. 3.20، no. 1، pp. 19–29، 1389، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/148489/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button