مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

373
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

187
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر غلظت گلوکز و میزان تلقیح بر استخراج کیتین از ضایعات میگو به روش تخمیر میکروبی

صفحات

 صفحه شروع 69 | صفحه پایان 79

چکیده

کیتین, یکی از فراوان ترین پلی ساکاریدهای تجدید پذیر در طبیعت است که به طور گسترده در پوسته ی سخت پوستان, کوتیکول حشرات و دیواره ی سلولی قارچ ها یافت می شود. این پلیمر به دلیل خواص منحصر به فردی چون زیست سازگاری, زیست تجزیه پذیری و غیر سمی بودن دارای کاربردهای گسترده ای در صنایع مختلف می باشد. در مطالعه ی حاضر, ضایعات میگوی موزی, Penaeus merguiensis (ضایعات خرد شده در اندازه 10-8 میلی متر), جهت استخراج کیتین به روش تخمیر میکروبی با استفاده از باکتری Pseudomonas aeruginosa, مورد استفاده قرار گرفت. به منظور پروتئین زدایی و معدنی زدایی ضایعات تحت تیمار باکتری, در غلظت های مختلف گلوکز (0, 10, 15 و 20% وزنی-حجمی) و مایع تلقیح (10, 15 و 20% حجمی-حجمی), شرایط گرماگذاری به مدت 4 روز در دمای30 درجه ی سانتی گراد و در انکوباتور شیکردار (100 دور در دقیقه) انجام پذیرفت. نتایج حاصل ارتباط مستقیمی بین غلظت این پارامترها با میزان پروتئین زدایی و معدنی زدایی نشان داد. در بررسی اثر این پارامترها, غلظت گلوکز 20% و مایع تلقیح 20% به عنوان مقدار بهینه تعیین شد که منجر به تولید کیتینی با 86% حذف مواد پروتئینی و 76% حذف مواد معدنی گشت. بنابراین, تخمیر میکروبی, به عنوان یک روش مثبت و سازگار با محیط زیست, می تواند جهت استخراج کیتین با کیفیت بالا مورد استفاده قرار گیرد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    صداقت، فاطمه، یوسف زادی، مرتضی، تویسرکانی، حجت، و نجفی پور، سهراب. (1395). تاثیر غلظت گلوکز و میزان تلقیح بر استخراج کیتین از ضایعات میگو به روش تخمیر میکروبی. زیست فناوری، 7(3 ویژه نامه)، 69-79. SID. https://sid.ir/paper/514988/fa

    Vancouver: کپی

    صداقت فاطمه، یوسف زادی مرتضی، تویسرکانی حجت، نجفی پور سهراب. تاثیر غلظت گلوکز و میزان تلقیح بر استخراج کیتین از ضایعات میگو به روش تخمیر میکروبی. زیست فناوری[Internet]. 1395؛7(3 ویژه نامه):69-79. Available from: https://sid.ir/paper/514988/fa

    IEEE: کپی

    فاطمه صداقت، مرتضی یوسف زادی، حجت تویسرکانی، و سهراب نجفی پور، “تاثیر غلظت گلوکز و میزان تلقیح بر استخراج کیتین از ضایعات میگو به روش تخمیر میکروبی،” زیست فناوری، vol. 7، no. 3 ویژه نامه، pp. 69–79، 1395، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/514988/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button