مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

774
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

370
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی خصوصیات ضداکسایشی و ضدمیکروبی عصارة آبی پوست انار در شرایط آزمایشگاهی و غذایی

صفحات

 صفحه شروع 52 | صفحه پایان 66

چکیده

 پژوهش حاضر با هدف استفادة بهینه از پوست انار به عنوان پسماند کشاورزی و کارخانه های تولید آب انار و بررسی خواص ضداکسایشی و ضدمیکروبی آن انجام پذیرفت. بدین منظور, پایداری اکسایشی روغن تخلیص شده سویا در حضور مقادیر مختلف عصارة آبی پوست انار (استخراج شده با کمک فرآیند فراصوت؛ 1, 2, 4 و 6 درصد) در مقایسه با آنتی اکسیدان سنتزی هیدروکسی-بوتیل تولوئن (01/0 درصد) طی 280 ساعت آزمون گرمخانه گذاری در دمای 50 درجة سلسیوس مورد پایش قرار گرفت. هم چنین خواص ضدمیکروبی عصارة آبی پوست انار در غلظت 1/0 و 3/0درصد در مقایسه با نگهدارندة سنتزی سوربات پتاسیم (با غلظت 1/0 درصد), بر بازدارندگی از رشد کپک آسپرژیلوس نایجر و باکتری های استافیلوکوکوس اورئوس و اشرشیاکولی در شرایط آزمایشگاهی و غذایی (کیک روغنی) مورد ارزیابی قرار گرفت. نتایج نشان داد پایداری اکسایشی بر مبنای عدد پراکسید روغن تخلیص شده سویا (نمونه شاهد), 4/0 درصد بود, که در حضور مقادیر مختلف عصارة آبی پوست انار و آنتی اکسیدان سنتزی هیدروکسی بوتیل تولوئن به ترتیب از 96/0 تا 21/8 درصد وتا 33/8 درصد افزایش یافت. هم چنین, نتایج نشان داد که تمامی غلظت های عصارة آبی دارای فعالیت ضدمیکروبی بودند, اما تاثیر عصاره بر میکروارگانیسم های مختلف یکسان نبود؛ به طوری که بیشترین قطر هالة عدم رشد عصاره برای اشرشیاکولی (حدود 19 میلی متر) و کمترین قطر هالة عدم رشد برای باکتری استافیلوکوکوس اورئوس (حدود 12 میلی متر) بدست آمد. هم چنین عصارة آبی پوست انار باعث کنترل رشد کپک و مخمر در محصول کیک روغنی طی مدت نگهداری شد و اثر ضدقارچی آن در غلظت 3 درصد تقریبا معادل اثرنگهدارندة شیمیایی سوربات پتاسیم بود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    شرایعی، پروین، و آذرپژوه، الهام. (1398). بررسی خصوصیات ضداکسایشی و ضدمیکروبی عصارة آبی پوست انار در شرایط آزمایشگاهی و غذایی. نوآوری در علوم و فناوری غذایی (علوم و فناوری غذایی)، 11(4 (پیاپی 42))، 52-66. SID. https://sid.ir/paper/515380/fa

    Vancouver: کپی

    شرایعی پروین، آذرپژوه الهام. بررسی خصوصیات ضداکسایشی و ضدمیکروبی عصارة آبی پوست انار در شرایط آزمایشگاهی و غذایی. نوآوری در علوم و فناوری غذایی (علوم و فناوری غذایی)[Internet]. 1398؛11(4 (پیاپی 42)):52-66. Available from: https://sid.ir/paper/515380/fa

    IEEE: کپی

    پروین شرایعی، و الهام آذرپژوه، “بررسی خصوصیات ضداکسایشی و ضدمیکروبی عصارة آبی پوست انار در شرایط آزمایشگاهی و غذایی،” نوآوری در علوم و فناوری غذایی (علوم و فناوری غذایی)، vol. 11، no. 4 (پیاپی 42)، pp. 52–66، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/515380/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button