Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

2,264
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

1,126
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی تاثیر شرایط استخراج بر میزان ترکیبات فنولی و خاصیت ضدمیکروبی عصاره پوست انار

صفحات

 صفحه شروع 51 | صفحه پایان 62

چکیده

 امروزه تمایل به استفاده از ضدمیکروب های طبیعی در مواد غذایی افزایش یافته است. پوست انار با داشتن ترکیبات فنولی و ضدمیکروبی فراوان یک منبع مهم برای استخراج این ترکیبات به شمار می رود. در این پژوهش استخراج عصاره از پوست انار با نسبت های مختلفی از حلال اتانول/ آب (40 به 60, 60 به 40 و 80 به 20) در دماهای 25, 40 و 55 درجه سانتی گراد و زمان های 20, 24 و 28 ساعت انجام شد. بازده استخراج, میزان ترکیبات فنولی, فلاونوئیدها و آنتوسیانین ها اندازه گیری گردید. قدرت ضدمیکروبی عصاره های استخراج شده علیه چند میکروارگانیسم شاخص در مواد غذایی شامل سالمونلا اینتریتیدیس, اشریشیا کلی, لیستریا مونوسیتوژنز, استافیلوکوکوس اورئوس, آسپرژیلوس نایجر وساکارومایسس سرویزیه با روش انتشار دیسک و تعیین حداقل غلظت بازدارندگی رشد (MICC) تعیین شد. نتایج نشان داد در نسبت اتانول به آب 60 به 40, دمای 25 درجه سانتی گراد و زمان 24 ساعت بیشترین بازدهی استخراج (%50.1), میزان ترکیبات فنولی کل (349.518 میلی گرم اسیدگالیک بر گرم عصاره خشک), فلاونوئیدها (250.124 میلی گرم روتین بر گرم عصاره خشک), آنتوسیانین ها (252.047 میلی گرم سیانیدین 3 گلوکوزید در 100 گرم عصاره) و نیز قویترین خاصیت ضدمیکروبی به دست آمد. تمامی عصاره ها خاصیت ضدمیکروبی در مورد میکروارگانیسم های مورد مطالعه داشتند. در میان میکروارگانیسم های مورد آزمون, استافیلوکوکوس اورئوس بیشترین حساسیت را نسبت به عصاره پوست انار داشت.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    رهنمون، پریا، سرابی جماب، محبوبه، جوانمردداخلی، مجید، و بستان، آرام. (1396). بررسی تاثیر شرایط استخراج بر میزان ترکیبات فنولی و خاصیت ضدمیکروبی عصاره پوست انار. علوم و صنایع غذایی ایران، 14(65)، 51-62. SID. https://sid.ir/paper/72774/fa

    Vancouver: کپی

    رهنمون پریا، سرابی جماب محبوبه، جوانمردداخلی مجید، بستان آرام. بررسی تاثیر شرایط استخراج بر میزان ترکیبات فنولی و خاصیت ضدمیکروبی عصاره پوست انار. علوم و صنایع غذایی ایران[Internet]. 1396؛14(65):51-62. Available from: https://sid.ir/paper/72774/fa

    IEEE: کپی

    پریا رهنمون، محبوبه سرابی جماب، مجید جوانمردداخلی، و آرام بستان، “بررسی تاثیر شرایط استخراج بر میزان ترکیبات فنولی و خاصیت ضدمیکروبی عصاره پوست انار،” علوم و صنایع غذایی ایران، vol. 14، no. 65، pp. 51–62، 1396، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/72774/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا