مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

410
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

135
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

مطالعه تاثیر برخی شرایط محیطی و تغذیه ای بر تولید بیوفیلم استرین های باکتری پروبیوتیک Bacillus subtilis

نویسندگان

   | صدور گواهی نویسنده 

صفحات

 صفحه شروع 157 | صفحه پایان 165

چکیده

 تشکیل بیوفیلم در باکتری ها یک استراتژی مهم برای بقای آن هاست. بیوفیلم در باکتری پروبیوتیک Bacillus subtilis به صورت زنجیره طویلی از سلول هاست که با یک ماتریکس پلیمری از جنس پلی ساکاریدهای خارج سلولی احاطه شده است. این باکتری که یکی از عوامل موثر مهار زیستی بیمارگرهای گیاهی شناخته شده است, قابلیت زیادی در تولید بیوفیلم دارد. این مطالعه با هدف بررسی اثر شرایط محیطی شامل دما, اسیدیته و فشار اسمزی و همچنین, عناصر غذایی مانند قندها و اسیدآمینه های مترشحه از ریشه گندم و عناصر مهم خاک از قبیل کاتیون های کلسیم, منگنز, منیزیم, آهن, روی, مولیبدن, کبالت, بر و مس در تشکیل بیوفیلم این باکتری با استفاده از پلیت پلی استرن انجام شده است.براساسنتایج این تحقیق,بیشترین میزان بیوفیلم در سه استرین مورد مطالعه, در دمای 30 درجه سلسیوس, اسیدیته 7 و فشار اسمزی حاصل از غلظت 75 درصد سوکروز تولید شد. عناصر منیزیم, کلسیم, روی, آهن, منگنز و مس موجب افزایش و عناصر کبالت, بر و مولیبدن موجب کاهش تولید بیوفیلم شدند. همه قندها و اسیدآمینه های مترشحه از ریشه گندم بر تولید بیوفیلم استرین های مورد مطالعه اثر افزایشی نشان دادند. بیشترین اثر افزایشی مربوط به قندهای آرابینوز و گلوکز و اسیدآمینه های لیزین و آسپارژین بود. براساس نتایج این پژوهش, شرایط محیطی و محتوای مواد غذایی می تواند بر تولید بیوفیلم و به تبع آن بقا و استقرار باکتری های پروبیوتیک در محیط و همچنین, کلنیزاسیون میزبان و توان مهار زیستی عوامل بیماریزای گیاهی تاثیرگذار باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button