Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

534
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

100
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

رابطه بین وزن و میزان کادمیوم در ماهی کپور معمولی((Cyprinus carpio دریای خزر

صفحات

 صفحه شروع 73 | صفحه پایان 82

چکیده

 زمینه و هدف: صنعت پرورش ماهی می تواند تحت تاثیر آلودگی های ناشی از دریا قرار بگیرد و مشکلات و مسائلی برای آن به وجود بیاورد, تجمع فلزات سنگین در بافت ماهی سلامت این آبزی و انسان را به عنوان استفاده کننده از این غذا تهدید می کند. اگر غلظت فلزات سنگین به بیش از حد مجاز در محیط برسند اثرات سمیت فراوانی دارند. در این مطالعه, بررسی مقادیر کادمیوم در بافت عضله کپور معمولی وحشی Cyrprinus carpioدریای خزر در رابطه با وزن ماهی و مقایسه نتایج با استانداردهای بین المللیWHO هدف تحقیق بوده است. روش کار: آزمایشبا تعداد 60 قطعه ماهی در دو گروه ماهیان تغذیه شده با جیره غذایی دستی و تجاری و با نمونه گیری از 10 قطعه ماهی از هر گروه به مدت 8 هفته انجام پذیرفت. خون گیری از ماهیان با استفاده از قطع ورید ساقه دمی انجام و برای اندازه گیری فاکتورهای بیوشیمیایی و آنزیمی, ابتدا نمونه های خون گرفته شده از ماهیان در دستگاه سانتریفیوژ با 5000 دور در مدت 5 دقیقه قرار گرفته و سرم جداسازی گردیده و در ادامه برای تعیین مقادیر هر کدام از فاکتورها در دستگاه اتوآنالیزر قرار داده شدند. یافته ها: میزان کادمیوم عضله ماهی کپور معمولی دریایی دریای خزر مورد مطالعه در این تحقیق بین 08/0 تا 17/0 میکروگرم بر گرم(میانگین 114/0 میکروگرم بر گرم) بوده است. میزان همبستگی بین وزن ماهی و میزان کادمیوم عضله برابر 409/0 rو میزان سطح معنی داری آزمون تحلیل واریانس رگرسیون نیز برابر 025/0 P=شده است. لذا آزمون معنی دار شده و نشان می دهد که با افزایش وزن بدن ماهی ماهی کپور معمولی مورد مطالعه در این تحقیق, میزان فلز سنگین کادمیوم به طور معنی داری(05/0 P) افزایش می یابد. نتیجه گیری: حد مجاز میزان کادمیوم در مصارف انسانی زیر 2/0 میکروگرم بر گرم وزن هر ماده غذایی تعریف شده است و لذا با توجه به میزان حداکثری 17/0 میکروگرم کادمیوم بر گرم وزن عضله ماهی کپور معمولی در تحقیق حاضر, غلظت آن در عضله این ماهی کمتر از حد قابل قبول آن بر مبنای استاندارد WHOمی باشد و دلالت بر سالم بودن این ماهی برای مصارف انسانی به واسطه صید از دریای خزر می باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    دژآباد، امیر، و خواجه رحیمی، امیراقبال. (1396). رابطه بین وزن و میزان کادمیوم در ماهی کپور معمولی((Cyprinus carpio دریای خزر. فیزیولوژی و تکوین جانوری (علوم زیستی)، 11(1 (پیاپی 40))، 73-82. SID. https://sid.ir/paper/516812/fa

    Vancouver: کپی

    دژآباد امیر، خواجه رحیمی امیراقبال. رابطه بین وزن و میزان کادمیوم در ماهی کپور معمولی((Cyprinus carpio دریای خزر. فیزیولوژی و تکوین جانوری (علوم زیستی)[Internet]. 1396؛11(1 (پیاپی 40)):73-82. Available from: https://sid.ir/paper/516812/fa

    IEEE: کپی

    امیر دژآباد، و امیراقبال خواجه رحیمی، “رابطه بین وزن و میزان کادمیوم در ماهی کپور معمولی((Cyprinus carpio دریای خزر،” فیزیولوژی و تکوین جانوری (علوم زیستی)، vol. 11، no. 1 (پیاپی 40)، pp. 73–82، 1396، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/516812/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا