مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

263
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

111
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر تغییر تدریجی شوری بر سلول های کلرایدی آبشش ماهی قزل آلای رنگین کمان(Onchorhynchus mykiss)

صفحات

 صفحه شروع 1 | صفحه پایان 10

چکیده

 زمینه و هدف: تغییر در پارامترهای محیطی هم چون شوری به عنوان عامل استرس زا تلقی شده و بر رشد و بقای آبزی اثر منفی دارد. سلول های کلرایدی آبشش, مسئولیت اصلی تبادل یون ها را در ماهیان ایفا می کنند. بنابراین, هدف از این مطالعه, ارزیابی تغییرات اندازه و تعداد سلول های کلرایدی در پاسخ به افزایش شوری می باشد. روش کار: برای این منظور, 180 قطعه ماهی قزل آلای رنگین کمان با وزن تقریبی 91/1 ± 5/28 گرم به مدت 60 روز در شوری های 15, 20 و 25 گرم در لیتر نگهداری شدند. سازگاری به آب شور در مدت 15 روز انجام شد. به منظور بررسی تغییرات تعداد و اندازه سلول های کلرایدی نمونه برداری در روزهای 7, 15(پایان سازگاری به شوری), 30, 45 و 60 روز و از هر تکرار 3 ماهی انجام گرفت. برش عرضی بافت آبشش با ضخامت 5-7 میکرون از استفاده از رنگ ائوزین-هماتوکسیلین تهیه شد. یافته ها: در روز 7, بالاترین میزان تعداد و اندازه سلول های کلرایدی در تیمار شوری 25 گرم در لیتر مشاهده شد. از روز 15 تا پایان دوره, تعداد و اندازه سلول های کلرایدی در تیمارهای شوری به طور معنی داری نسبت به تیمار شاهد بیشتر بود. هم چنین, ماهیان نگهداری شده در شوری 25 گرم در لیتر به تدریج تا پایان دوره تلف شدند. نتیجه گیری: در این مطالعه مشخص شد که سلول های کلرایدی در ماهی قزل آلای رنگین کمان بیشتر در قاعده فیلامنت ها حضور دارند و نقش مهمی در ترشح یون ها ایفا می کنند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    پورمظفر، سجاد. (1398). اثر تغییر تدریجی شوری بر سلول های کلرایدی آبشش ماهی قزل آلای رنگین کمان(Onchorhynchus mykiss). فیزیولوژی و تکوین جانوری (علوم زیستی)، 12(3 (پیاپی 46) )، 1-10. SID. https://sid.ir/paper/521352/fa

    Vancouver: کپی

    پورمظفر سجاد. اثر تغییر تدریجی شوری بر سلول های کلرایدی آبشش ماهی قزل آلای رنگین کمان(Onchorhynchus mykiss). فیزیولوژی و تکوین جانوری (علوم زیستی)[Internet]. 1398؛12(3 (پیاپی 46) ):1-10. Available from: https://sid.ir/paper/521352/fa

    IEEE: کپی

    سجاد پورمظفر، “اثر تغییر تدریجی شوری بر سلول های کلرایدی آبشش ماهی قزل آلای رنگین کمان(Onchorhynchus mykiss)،” فیزیولوژی و تکوین جانوری (علوم زیستی)، vol. 12، no. 3 (پیاپی 46) ، pp. 1–10، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/521352/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button