مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

550
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

196
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر پودر میوه کهورک بر عملکرد، فراسنجه های خونی، سامانه ایمنی و ضداکسیدانی جوجه های گوشتی تحت تنش گرمایی

صفحات

 صفحه شروع 231 | صفحه پایان 246

چکیده

 هدف این تحقیق بررسی اثر پودر میوه کهورک بر عملکرد, خصوصیات لاشه, فراسنجه های بیوشیمیائی خون, سامانه ایمنی و ضد اکسیدانی جوجه های گوشتی تحت تنش گرمایی بود. در این آزمایش از تعداد 250 قطعه جوجه یک روزه نر سویه راس 308 در قالب طرح کاملا تصادفی با پنج تیمار, پنج تکرار و 10 قطعه جوجه در هر تکرار استفاده شد. تیمارهای آزمایشی شامل شاهد منفی (بدون تنش), شاهد مثبت (تنش گرمایی) و سطوح یک, سه و پنج درصد پودر میوه گیاه بوته ای کهورک بود. جهت اجرای برنامه تنش گرمایی, دمای سالن در طول دو هفته آخر آزمایش به مدت شش ساعت در روز (11:00 و 17:00) به حدود (38±2) درجه سانتی گراد افزایش یافت. نتایج نشان داد که افزودن پودر میوه کهورک در شرایط تنش باعث کاهش معنی دار وزن بدن, مصرف خوراک, راندمان مصرف انرژی, راندمان مصرف پروتئین و شاخص تولید و از طرفی باعث افزایش معنی دار ضریب تبدیل خوراک گردید. تیمارهای آزمایشی تاثیری بروزن نسبی اجزای لاشه نداشت. غلظت کلسترول, LDL, گلوکز و فعالیت آنزیم های AST, ALT, LDH و میزان MDA پلاسمای خون با افزودن پودر میوه کهورک تحت تنش به طور معنی داری کاهش یافت (p<0.05), ولی غلظت HDL, پروتئین تام و آلبومین سرم خون در تیمارهای آزمایشی تفاوت معنی داری نشان نداد. عیار پادتن بر ضد SRBC در جوجه های دریافت کننده کهورک افزایش یافت. بنابراین اگر چه پودر میوه کهورک اثرات منفی بر عملکرد جوجه های گوشتی داشته ولی بهبود سامانه ایمنی و آنتی اکسیدانی جوجه های گوشتی تحت تنش گرمایی را در پی داشت که سطوح 1 و 3 درصد در جوجه های تحت تنش گرمایی توصیه می گردد ولی سطح 5 درصد اثر منفی بر عمکرد خواهد داشت.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    دشتبان، هاشم، افضلی، نظر، حسینی واشان، سیدجواد، و سریر، هادی. (1396). اثر پودر میوه کهورک بر عملکرد, فراسنجه های خونی, سامانه ایمنی و ضداکسیدانی جوجه های گوشتی تحت تنش گرمایی. علوم دامی (پژوهش و سازندگی)، 30(1 (پیاپی 114) )، 231-246. SID. https://sid.ir/paper/522270/fa

    Vancouver: کپی

    دشتبان هاشم، افضلی نظر، حسینی واشان سیدجواد، سریر هادی. اثر پودر میوه کهورک بر عملکرد, فراسنجه های خونی, سامانه ایمنی و ضداکسیدانی جوجه های گوشتی تحت تنش گرمایی. علوم دامی (پژوهش و سازندگی)[Internet]. 1396؛30(1 (پیاپی 114) ):231-246. Available from: https://sid.ir/paper/522270/fa

    IEEE: کپی

    هاشم دشتبان، نظر افضلی، سیدجواد حسینی واشان، و هادی سریر، “اثر پودر میوه کهورک بر عملکرد, فراسنجه های خونی, سامانه ایمنی و ضداکسیدانی جوجه های گوشتی تحت تنش گرمایی،” علوم دامی (پژوهش و سازندگی)، vol. 30، no. 1 (پیاپی 114) ، pp. 231–246، 1396، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/522270/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button