Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

578
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

220
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

مطالعه تاثیر استفاده از اسانس رزماری در جیره، بر کیفیت منی خروس های مادر گوشتی

صفحات

 صفحه شروع 853 | صفحه پایان 865

چکیده

 جهت بررسی تاثیر استفاده از اسانس رزماری در جیره, بر فراسنجه های کیفی اسپرم, آزمایشی با استفاده از 16 قطعه خروس راس 308مادر گوشتی در قالب طرح کاملا تصادفی با 4 تیمار و 4 تکرار, در سن 24هفتگی انجام شد. تیمارهای آزمایشی شامل جیره هایی با سطوح صفر, 50, 100 و 200 میلی گرم اسانس رزماری در هر کیلوگرم خوراک بود. اسپرم گیری در روزهای صفر, 14, 28, 42 و 56 آزمایش انجام گرفت. نتایج نشان داد صفات دامنه جابجایی سر اسپرم, سرعت اسپرم در مسیر مستقیم و میانگین سرعت در مسیر مستقیم در روزهای 42 و 56 نمونه گیری و صفات درصد خطی بودن جنبایی اسپرم, فعالیت غشاء, درصد کل اسپرم متحرک و زنده مانی در روز56 نمونه گیری در تیمار سه (100 میلی گرم اسانس رزماری) به طور معنی داری افزایش و تعداد اسپرم های مرده کاهش یافت (P<0.05). در روزهای مختلف نمونه گیری بین تیمارها تفاوت معنی داری از نظر غلظت اسپرم, سطح مالون دی آلدهید, آپوپتوزیس, تغییرات مورفولوژیک, راستی مسیر طی شده, سرعت در مسیر منحنی و درصد اسپرم های دارای حرکت پیش رونده مشاهده نشد. بر اساس نتایج حاصل, استفاده از 100میلی گرم اسانس رزماری در جیره, در مقایسه با سایر تیمارها سبب بهبود برخی فراسنجه های کیفی اسپرم شده است.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    شکرانی، بهروز، مهری، مرتضی، فتاح، امیر، شرفی، محسن، و شیرمحمد، فاطمه. (1395). مطالعه تاثیر استفاده از اسانس رزماری در جیره, بر کیفیت منی خروس های مادر گوشتی. تولیدات دامی (مجله کشاورزی پردیس ابوریحان)، 18(4 )، 853-865. SID. https://sid.ir/paper/522300/fa

    Vancouver: کپی

    شکرانی بهروز، مهری مرتضی، فتاح امیر، شرفی محسن، شیرمحمد فاطمه. مطالعه تاثیر استفاده از اسانس رزماری در جیره, بر کیفیت منی خروس های مادر گوشتی. تولیدات دامی (مجله کشاورزی پردیس ابوریحان)[Internet]. 1395؛18(4 ):853-865. Available from: https://sid.ir/paper/522300/fa

    IEEE: کپی

    بهروز شکرانی، مرتضی مهری، امیر فتاح، محسن شرفی، و فاطمه شیرمحمد، “مطالعه تاثیر استفاده از اسانس رزماری در جیره, بر کیفیت منی خروس های مادر گوشتی،” تولیدات دامی (مجله کشاورزی پردیس ابوریحان)، vol. 18، no. 4 ، pp. 853–865، 1395، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/522300/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا