Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

631
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

233
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

نقش خوشه های صنعتی کشاورزی در توسعه کسب وکار روستایی استان مازندران

صفحات

 صفحه شروع 227 | صفحه پایان 247

چکیده

 هدف این تحقیق بررسی عوامل مؤثر بر توسعه کسب وکار خوشه های صنعتی کشاورزی در مناطق روستایی استان مازندران است. داده های مورد نیاز از طریق یک پرسشنامه محقق ساخته جمع آوری شد. جامعه آماری این تحقیق شامل 675 نفر از کارشناسان و مدیران واحدهای کسب وکار فعال در خوشه ها بوده است. بر مبنای جدول کرجسی و مورگان 250 نفر به شیوه نمونه گیری طبقه ای انتخاب شده است. روایی محتوای پرسشنامه توسط کمیته تحقیق و گروهی از کارشناسان مورد بررسی قرار گرفت. پایایی ابزار پژوهش نیز با محاسبه ضریب آلفای کرونباخ (78/0-80/0) مورد تأیید قرار گرفت. از تحلیل عاملی اکتشافی برای استخراج یک الگوی مفهومی مبتنی بر رویکرد زیست بوم کارآفرینی استفاده شده است. نتایج تحلیل عاملی کارکرد خوشه در توسعه کسب وکارها به استخراج هفت عامل (با تبیین واریانس کل 19/73 درصد) منجر شد: (1) ارایه اثربخش خدمات کسب وکار, (2) هماهنگ سازی کسب وکارها, (3) تسهیل کارکردهای کسب وکار, (4) توانمندسازی نهادی محیط کسب وکار, (5) آموزش نیروی کار, (6) مدیریت کیفیت و (7) تسهیل سرمایه گذاری مشترک. نتایج تحلیل عاملی عوامل تأثیرگذار بر کارکرد خوشه ها در توسعه واحدهای کسب وکار به استخراج شش عامل (با تبیین واریانس کل 56/68 درصد) منجر شد: (1) ظرفیت مدیریتی کسب وکارها, (2) توسعه یافتگی اکوسیستم کسب وکار خوشه, (3) تسهیلات نهادی, (4) عملکرد کسب وکارهای خوشه, (5) دسترسی به نهاده و خدمات کسب وکار و (6) جهت گیری راهبردی کسب وکارها. نتایج تحلیل عاملی پیامدهای تشکیل خوشه های کسب وکار به استخراج شش عامل (با تبیین واریانس کل 16/64 درصد) منجر شد: (1) پیشبرد توسعه اقتصادی کشاورزی, (2) پیشبرد توسعه اجتماعی, (3) افزایش ظرفیت های تولید در بخش کشاورزی, (4) ترویج و توسعه کارآفرینی کشاورزی, (5) توسعه بازار محصولات کشاورزی, و(6) توسعه سرمایه انسانی در بخش کشاورزی. طبق مولفه های حاصل از تحلیل عاملی, الگوی مفهومی از کارکرد خوشه های صنعتی در توسعه فضای کسب وکار ارایه شده است.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    شریف زاده، محمدشریف، عبداله زاده، غلامحسین، جیوار، رقیه، و دیوسالار، اسداله. (1397). نقش خوشه های صنعتی کشاورزی در توسعه کسب وکار روستایی استان مازندران. اقتصاد فضا و توسعه روستایی، 7(2 (پیاپی 24))، 227-247. SID. https://sid.ir/paper/524555/fa

    Vancouver: کپی

    شریف زاده محمدشریف، عبداله زاده غلامحسین، جیوار رقیه، دیوسالار اسداله. نقش خوشه های صنعتی کشاورزی در توسعه کسب وکار روستایی استان مازندران. اقتصاد فضا و توسعه روستایی[Internet]. 1397؛7(2 (پیاپی 24)):227-247. Available from: https://sid.ir/paper/524555/fa

    IEEE: کپی

    محمدشریف شریف زاده، غلامحسین عبداله زاده، رقیه جیوار، و اسداله دیوسالار، “نقش خوشه های صنعتی کشاورزی در توسعه کسب وکار روستایی استان مازندران،” اقتصاد فضا و توسعه روستایی، vol. 7، no. 2 (پیاپی 24)، pp. 227–247، 1397، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/524555/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا