Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

10,848
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

212
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اندازه گیری اسیدهای چرب در نمونه های ماهی، تخم مرغ و شیر: مقایسه روش های مختلف استخراج

صفحات

 صفحه شروع 71 | صفحه پایان 88

چکیده

 در تحقیق حاضر, روش متیله کردن مستقیم چربی با دو روش متداول استخراج چربی (استخراج فولش و سوکسیله) از نظر بازده استخراج, ثبات آرایش فضایی ساختار شیمیایی اسیدهای چرب و تاثیر آنها بر پروفایل اسیدهای چرب اشباع و غیراشباع, مقایسه گردید. همچنین, با ارزیابی و مقایسه روش های استخراج چربی برای نمونه های ماهی, زرده تخم مرغ و شیر, کارایی این روش ها با توجه به بافت نمونه تعیین گردید. پس از فرآیند استخراج و استری نمودن چربی, اسیدهای چرب به روش کروماتوگرافی گازی اندازه گیری شدند. از روش آماری ANOVA با رویه GLM برای مقایسه میانگین داده ها استفاده گردید. همچنین, روش تجزیه کلاستر برای بررسی شباهت میان روش‬ ها و میزان تاثیر آنها بر پروفایل اسیدهای چرب مورد استفاده قرار گرفت. نتایج نشان داد که گرچه روش استخراج سوکسیله کمترین بازده را برای استخراج اسیدهای چرب, به ویژه در نمونه شیر خشک داشت, اما در مقایسه با استخراج فولش و روش استری کردن مستقیم بالاترین دقت را داشت. همچنین, مشخص گردید که روش‬ های مورد استفاده توانایی متفاوتی در استخراج اسیدهای چرب با توجه به میزان غیراشباع بودن آن‬ ها دارند. به طور کلی, روش‬ های استخراج علاوه بر این که بر پروفایل اسیدهای چرب تاثیر می‬ گذارند, میزان این تاثیرگذاری با توجه به بافت نمونه‬ متفاوت می‬ باشد. بنابراین, برای انتخاب روش موثر جهت استخراج چربی, در نظر گرفتن بافت نمونه ضرورت دارد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    برازجانی، مرجان، بنابازی، محمدحسین، سیدآبادی، حمیدرضا، یعقوبفر، اکبر، و خانیان، سعیداسماعیل. (1398). اندازه گیری اسیدهای چرب در نمونه های ماهی, تخم مرغ و شیر: مقایسه روش های مختلف استخراج. علوم دامی (پژوهش و سازندگی)، 32(125 )، 71-88. SID. https://sid.ir/paper/525676/fa

    Vancouver: کپی

    برازجانی مرجان، بنابازی محمدحسین، سیدآبادی حمیدرضا، یعقوبفر اکبر، خانیان سعیداسماعیل. اندازه گیری اسیدهای چرب در نمونه های ماهی, تخم مرغ و شیر: مقایسه روش های مختلف استخراج. علوم دامی (پژوهش و سازندگی)[Internet]. 1398؛32(125 ):71-88. Available from: https://sid.ir/paper/525676/fa

    IEEE: کپی

    مرجان برازجانی، محمدحسین بنابازی، حمیدرضا سیدآبادی، اکبر یعقوبفر، و سعیداسماعیل خانیان، “اندازه گیری اسیدهای چرب در نمونه های ماهی, تخم مرغ و شیر: مقایسه روش های مختلف استخراج،” علوم دامی (پژوهش و سازندگی)، vol. 32، no. 125 ، pp. 71–88، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/525676/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا