Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

124
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

78
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

مطالعه پروفایل اسیدهای چرب در گونه های غالب ماهیان خور گوبان (شمال غربی خلیج فارس)

صفحات

 صفحه شروع 1 | صفحه پایان 8

چکیده

 هدف اصلی این پژوهش, مقایسه پروفایل اسیدهای چرب گونه های غالب ماهیان خور گوبان بود. ماهیان محتوی درصد بالایی از اسیدهای چرب چند غیر اشباع امگا-3 می باشند که یک ماده مغذی برای انسان به شمار می رود. نمونه برداری در دو فصل تابستان و زمستان 1393 و از سه ایستگاه صورت گرفت. نتایج نشان داد که در ماهیان مورد مطالعه, پالمتیک و اولئیک اسید فراوان ترین اسید چرب اشباع و تک غیر اشباع بودند. میزان اولئیک اسید در سارم دهان بزرگ (Scomberoides commersoniannus), ماهی لچه دهان نارنجی (Thryssa vitrirostris) و حسون (Saurida tumbil) بیشتر از سایرین بود (05/0P≤ ). میزان اسیدهای چرب چند غیر اشباع, در ماهی لچه دهان نارنجی و شورت نسبت به سایر گونه ها اختلاف معنی دار داشت (05/0P≤ ). میزان اسید های چرب امگا-3 در ماهی شورت و امگا-6 در لچه دهان نارنجی و شورت بالاتر از سایر ماهی ها بود (05/0P≤ ). در مجموع, ماهی لچه دهان نارنجی و سارم دهان بزرگ دارای بیشترین میزان اسید اولئیک بوده و بیشترین میزان اسیدهای چرب امگا-3 و 6 نیز در شورت و لچه دهان نارنجی مشاهده شد. بنابراین فیله ماهیان سارم دهان بزرگ, لچه دهان نارنجی و شورت از لحاظ اسیدهای چرب چند غیر اشباع امگا-3 و امگا-6 منبع غنی غذایی به شمار می روند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    فروزنده، الهه، سخایی، نسرین، سواری، احمد، دوست شناس، بابک، و غانمی، کمال. (1398). مطالعه پروفایل اسیدهای چرب در گونه های غالب ماهیان خور گوبان (شمال غربی خلیج فارس). اقیانوس شناسی، 10(39 )، 1-8. SID. https://sid.ir/paper/525752/fa

    Vancouver: کپی

    فروزنده الهه، سخایی نسرین، سواری احمد، دوست شناس بابک، غانمی کمال. مطالعه پروفایل اسیدهای چرب در گونه های غالب ماهیان خور گوبان (شمال غربی خلیج فارس). اقیانوس شناسی[Internet]. 1398؛10(39 ):1-8. Available from: https://sid.ir/paper/525752/fa

    IEEE: کپی

    الهه فروزنده، نسرین سخایی، احمد سواری، بابک دوست شناس، و کمال غانمی، “مطالعه پروفایل اسیدهای چرب در گونه های غالب ماهیان خور گوبان (شمال غربی خلیج فارس)،” اقیانوس شناسی، vol. 10، no. 39 ، pp. 1–8، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/525752/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

  • ثبت نشده است.
  • مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا