مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

196
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

123
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر سطوح مختلف پودر گیاهان دارویی آویشن شیرازی و مریم گلی، مخلوط آن ها و پروبیوتیک بر صفات کیفی تخم مرغ، فراسنجه های بیوشیمیایی خون و تغییرات هیستومورفولوژیک کبد مرغ های تخم گذار

صفحات

 صفحه شروع 41 | صفحه پایان 58

چکیده

 به منظور بررسی اثر پودر گیاهان دارویی آویشن شیرازی, مریم گلی, مخلوط آویشن شیرازی و مریم گلی و نیز پروبیوتیک پروتکسین بر صفات کیفی تخم مرغ, فراسنجه های بیوشیمیایی خون و تغییرات هیستومورفولوژیک کبد مرغ های تخم گذار, آزمایشی با استفاده از تعداد 225 قطعه مرغ تخم گذار لگهورن, بعد از اوج تولید (42 هفتگی) به مدت10هفته انجام پذیرفت. مرغ ها به صورت تصادفی بین 9 تیمار آزمایشی متشکل از 5 تکرار و 5 قطعه مرغ در هر تکرار اختصاص یافتند. تیمارها شامل گروه شاهد, سطوح 2/0 و 4/0 درصد پودر برگ آویشن شیرازی, 2/0 و 4/0 درصد پودر برگ مریم گلی, 2/0 و 4/0 درصد مخلوط مساوی از آویشن شیرازی و مریم گلی و 005/0 و 01/0 درصد از پروبیوتیک پروتکسین بودند. نتایج بیانگر آن بود که استفاده از سطح 4/0 درصد مخلوط مساوی از پودر برگ آویشن و مریم گلی موجب کاهش حاشیه ای وزن نسبی کبد (07/0=P), کاهش فعالیت آنزیم های سرمی SGOT (08/0=P) و SGPT (05/0>P) و نیز افزایش قابل ملاحظه دانسیته رنگ هپاتوسیت ها (05/0>P) و HDL پلاسما (05/0>P) شد. استفاده از مخلوط پودر گیاهان دارویی مورد آزمون در سطح 4/0 درصد سبب افزایش حاشیه ای وزن پوسته (06/0=P) و افزایش معنی دار (05/0>P) استحکام پوسته, شاخص رنگ زرده و نیز واحد هاو در دوره آزمایش 48 تا 52 هفتگی شد. لذا یافته های مطالعه حاضر پیشنهاد دهنده آن است که بهره گیری از سطح 4/0 درصد مخلوط پودر گیاهان دارویی آویشن شیرازی و مریم گلی می تواند سبب بهبود قابل ملاحظه شاخص های سلامت کبد, پروفیل چربی های خون و صفات کیفی تخم مرغ هم چون استحکام پوسته, شاخص رنگ زرده و واحد هاو نسبت به دیگر سطوح گیاهان دارویی و یا پروبیوتیک شود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    خسروی، وحید، مهدوی، سیدامیرحسین، رحمانی، حمیدرضا، و ریاسی، احمد. (1398). اثر سطوح مختلف پودر گیاهان دارویی آویشن شیرازی و مریم گلی, مخلوط آن ها و پروبیوتیک بر صفات کیفی تخم مرغ, فراسنجه های بیوشیمیایی خون و تغییرات هیستومورفولوژیک کبد مرغ های تخم گذار. علوم دامی (پژوهش و سازندگی)، 32(124 )، 41-58. SID. https://sid.ir/paper/526045/fa

    Vancouver: کپی

    خسروی وحید، مهدوی سیدامیرحسین، رحمانی حمیدرضا، ریاسی احمد. اثر سطوح مختلف پودر گیاهان دارویی آویشن شیرازی و مریم گلی, مخلوط آن ها و پروبیوتیک بر صفات کیفی تخم مرغ, فراسنجه های بیوشیمیایی خون و تغییرات هیستومورفولوژیک کبد مرغ های تخم گذار. علوم دامی (پژوهش و سازندگی)[Internet]. 1398؛32(124 ):41-58. Available from: https://sid.ir/paper/526045/fa

    IEEE: کپی

    وحید خسروی، سیدامیرحسین مهدوی، حمیدرضا رحمانی، و احمد ریاسی، “اثر سطوح مختلف پودر گیاهان دارویی آویشن شیرازی و مریم گلی, مخلوط آن ها و پروبیوتیک بر صفات کیفی تخم مرغ, فراسنجه های بیوشیمیایی خون و تغییرات هیستومورفولوژیک کبد مرغ های تخم گذار،” علوم دامی (پژوهش و سازندگی)، vol. 32، no. 124 ، pp. 41–58، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/526045/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button