مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

117
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

107
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

مطالعه اثر پیری تسریع شده و اسید جیبرلیک بر خصوصیات جوانه زنی، پر اکسیداسیون لیپیدها، پروتئین محلول، فنل کل و هدایت الکتریکی بذر گندم (رقم پیشتاز) (Triticum aestivum L. )

صفحات

 صفحه شروع 49 | صفحه پایان 60

چکیده

 به منظور مطالعه اثر پیری تسریع شده و پرایمینگ بذر با اسید جیبرلیک بر خصوصیات جوانه زنی, پر اکسیداسیون لیپیدها, پروتئین محلول, فنل کل و هدایت الکتریکی بذر گندم (رقم پیشتاز) یک آزمایش فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی با سه تکرار در آزمایشگاه تکنولوژی بذر گروه زراعت دانشکده کشاورزی دانشگاه فردوسی مشهد در سال 1395 انجام شد. عوامل آزمایش شامل پیری بذرتحت شرایط دمای 40 درجه سانتی گرادو 100% رطوبت در سه سطح [زوال کم (4 روز), زوال متوسط (6 روز) و زوال زیاد (7 روز)] و پرایمینگ بذر با اسید جیبرلیک در 4 سطح (0, 25, 50 و 100 پی پی-ام) بود. نتایج تجزیه واریانس نشان داد که اثر پیری بذر, پرایمینگ با اسید جیبرلیک و اثر متقابل دو عامل بر تمامی صفات اندازه گیری شده معنی دار بود. بر اساس نتایج مقایسه میانگین صفات با افزایش مدت زمان پیری درصد و سرعت جوانه زنی, پروتئین محلول و فنل کل کاهش یافت؛ اما میزان مالون دی آلدئید و هدایت الکتریکی به علت آسیب وارده به غشای سلولی با افزایش سطوح پیری افزایش یافت. بررسی اثرات متقابل دو عامل نشان داد که پرایمینگ با اسید جیبرلیک اثرات منفی پیری بذر بر تمامی صفات اندازه گیری شده را کاهش می دهد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    محدث اردبیلی، زهرا، عباسپور، حسین، توکل افشاری، رضا، و نبوی کلات، سیدمحسن. (1399). مطالعه اثر پیری تسریع شده و اسید جیبرلیک بر خصوصیات جوانه زنی, پر اکسیداسیون لیپیدها, پروتئین محلول, فنل کل و هدایت الکتریکی بذر گندم (رقم پیشتاز) (Triticum aestivum L. ). علوم و فناوری بذر ایران، 9(2 )، 49-60. SID. https://sid.ir/paper/526231/fa

    Vancouver: کپی

    محدث اردبیلی زهرا، عباسپور حسین، توکل افشاری رضا، نبوی کلات سیدمحسن. مطالعه اثر پیری تسریع شده و اسید جیبرلیک بر خصوصیات جوانه زنی, پر اکسیداسیون لیپیدها, پروتئین محلول, فنل کل و هدایت الکتریکی بذر گندم (رقم پیشتاز) (Triticum aestivum L. ). علوم و فناوری بذر ایران[Internet]. 1399؛9(2 ):49-60. Available from: https://sid.ir/paper/526231/fa

    IEEE: کپی

    زهرا محدث اردبیلی، حسین عباسپور، رضا توکل افشاری، و سیدمحسن نبوی کلات، “مطالعه اثر پیری تسریع شده و اسید جیبرلیک بر خصوصیات جوانه زنی, پر اکسیداسیون لیپیدها, پروتئین محلول, فنل کل و هدایت الکتریکی بذر گندم (رقم پیشتاز) (Triticum aestivum L. )،” علوم و فناوری بذر ایران، vol. 9، no. 2 ، pp. 49–60، 1399، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/526231/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button