مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,491
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

629
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ارزیابی روش های مختلف غنی سازی، میزان شیوع و مقاومت آنتی بیوتیکی اشریشیاکلی O157:H7 در شیر خام گاوهای شهرستان جهرم

صفحات

 صفحه شروع 7 | صفحه پایان 11

چکیده

 سابقه و هدف: اشریشیاکلی 0157:H7 یکی از عوامل اصلی ایجاد کننده بیماری های منتقل شونده به وسیله مواد غذایی در انسان است. منابع حیوانی به ویژه شیر گاو یکی از کانون های اصلی انتقال عفونت به انسان محسوب می گردد. هدف از این پژوهش, ارزیابی شیوع و مقایسه روش های مختلف غنی سازی و بررسی حساسیت آنتی بیوتیکی سویه های جدا شده این باکتری از شیرخام در گاوهای شهرستان جهرم است.روش کار: در این پژوهش 500 نمونه شیرگاو از سه منطقه شهرستان جهرم در سال 1384 جمع آوری و پس از غنی سازی در سه محیط کشت TSB, BHI, ECB واجد نووبیوسین در سه دمای: 22 و 37 و 45 درجه سانتی گراد مورد ارزیابی قرار گرفت. سپس از محیط CT-SMAC, VRBA, ECC به منظور بررسی تخمیر سوربیتول و لاکتوز و از محیط کروموژن اختصاصی MST برای بررسی فعالیت بتا گلوکورونیدازی باکتری های جدا شده استفاده گردید. در نهایت با استفاده از آنتی سرم اختصاصی جداسازی باکتری E.coli O157:H7 تایید و توسط روش های استاندارد حساسیت نسبت به 17 آنتی بیوتیک مختلف بررسی شد.یافته ها: استفاده از محیط TSB در دمای 22°C (با فروانی 53.60%) مناسب ترین روش غنی سازی تشخیص داده شد. از مجموع نمونه های مورد بررسی, 45 نمونه (9%) اشریشیاکلی سوربیتول منفی جداسازی گردید, همچنین میزان شناسایی اشریشیاکلی MUG - 3.60% و اشریشیاکلی O157:H7 پس از انجام تست های تاییدی 3.40% تشخیص داده شد که تمامی آنها نسبت به پنی سیلین, آمپی سیلین و نووبیوسین مقاومت داشتند.نتیجه گیری: به دلیل شدت بیماری زایی و دوز عفونت اندک باکتری E.coli O157:H7 (100 تا 200 ارگانیسم) انجام مطالعات گسترده تر بر روی سایر مواد لبنی در سطح کشور پیشنهاد می گردد.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    کارگر، محمد، حیدری، سوسن، عباسیان، فیروز، و شکرفروش، سیدشهرام. (1385). ارزیابی روش های مختلف غنی سازی, میزان شیوع و مقاومت آنتی بیوتیکی اشریشیاکلی O157:H7 در شیر خام گاوهای شهرستان جهرم. بیماریهای عفونی و گرمسیری ایران (IRANIAN JOURNAL OF INFECTIOUS DISEASES AND TROPICAL MEDICINE)، 11(34)، 7-11. SID. https://sid.ir/paper/52874/fa

    Vancouver: کپی

    کارگر محمد، حیدری سوسن، عباسیان فیروز، شکرفروش سیدشهرام. ارزیابی روش های مختلف غنی سازی, میزان شیوع و مقاومت آنتی بیوتیکی اشریشیاکلی O157:H7 در شیر خام گاوهای شهرستان جهرم. بیماریهای عفونی و گرمسیری ایران (IRANIAN JOURNAL OF INFECTIOUS DISEASES AND TROPICAL MEDICINE)[Internet]. 1385؛11(34):7-11. Available from: https://sid.ir/paper/52874/fa

    IEEE: کپی

    محمد کارگر، سوسن حیدری، فیروز عباسیان، و سیدشهرام شکرفروش، “ارزیابی روش های مختلف غنی سازی, میزان شیوع و مقاومت آنتی بیوتیکی اشریشیاکلی O157:H7 در شیر خام گاوهای شهرستان جهرم،” بیماریهای عفونی و گرمسیری ایران (IRANIAN JOURNAL OF INFECTIOUS DISEASES AND TROPICAL MEDICINE)، vol. 11، no. 34، pp. 7–11، 1385، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/52874/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button