مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

731
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

546
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثرات عصاره روغنی گردوی ایرانی (لواسانات) بر تغییرات غلظت سرمی لیپیدها و لیپوپروتیین ها در مدل حیوانی (رت نر هیپرکلسترولمیک)

صفحات

 صفحه شروع 319 | صفحه پایان 324

چکیده

 مقدمه: مطالعات تجربی نشان داده اند که مصرف گردو خطر ابتلا به بیماری های قلبی عروقی (CHD) را کاهش می دهد. گردو میزان لیپیدهای آتروژن نظیر کلسترول تام (TC) وتری گلیسرید (TG) ولیپوپروتیین های آتروژن همچون LDL-C, VLDL-C را کاهش می دهد. این تاثیر به علت وجود ترکیبات مختلف به ویژه اسیدهای چرب غیر  اشباع با چند پیوند دوگانه (PUFA) از نوع w3 همچون اسید لینولنیک (C18:3;9,12,15) می باشد. روش ها: 20 راس رت نرهیپرکلسترولمیک با وزن 200-250g را به چهار گروه تقسیم کرده, سپس این رت ها به مدت هشت هفته تحت رژیم غذایی که حاوی مکمل عصاره روغنی گردوی ایرانی بود تغذیه گردیدند: گروه شاهد (غلظت 0% عصاره روغنی) و سه گروه مورد 5%, 5/7% و 10% عصاره روغنی گردو (به ترتیب 0.035, 0.049 و 0.07 گرم عصاره روغنی به ازای هر گرم وزن در هر روز).یافته ها: این مطالعه نشان داد که عصاره روغنی گردوی ایرانی (لواسانات) اثری مثبت در کاهش غلظت سرمی TG (14%), TC (7/8%), LDL-C (11%) و VLDL-C (12%) داشته و با افزایش میزان مصرف عصاره (5%, 5/7% و 10%) این اثر کاهنده نیز بیشتر شد.نتیجه گیری: به علت کاهش غلظت سرمی لیپیدها و لیپوپروتیین های آتروژن در اثر مصرف عصاره روغنی گردوی ایرانی (لواسانات), می توان گردو را به عنوان یک مکمل غذایی کاهنده خطر ابتلا به بیماری های قلبی عروقی معرفی کرد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    زواررضا، جواد، سلیمانی، صدیقه، اسدی جمنانی، فرزاد، فرزام فر، بردیا، آریابرزین، شهرناز، جلیلیان، علی، و دوستی، محمود. (1385). اثرات عصاره روغنی گردوی ایرانی (لواسانات) بر تغییرات غلظت سرمی لیپیدها و لیپوپروتیین ها در مدل حیوانی (رت نر هیپرکلسترولمیک). مجله دیابت و متابولیسم ایران (مجله دیابت و لیپید ایران)، 5(4)، 319-324. SID. https://sid.ir/paper/54047/fa

    Vancouver: کپی

    زواررضا جواد، سلیمانی صدیقه، اسدی جمنانی فرزاد، فرزام فر بردیا، آریابرزین شهرناز، جلیلیان علی، دوستی محمود. اثرات عصاره روغنی گردوی ایرانی (لواسانات) بر تغییرات غلظت سرمی لیپیدها و لیپوپروتیین ها در مدل حیوانی (رت نر هیپرکلسترولمیک). مجله دیابت و متابولیسم ایران (مجله دیابت و لیپید ایران)[Internet]. 1385؛5(4):319-324. Available from: https://sid.ir/paper/54047/fa

    IEEE: کپی

    جواد زواررضا، صدیقه سلیمانی، فرزاد اسدی جمنانی، بردیا فرزام فر، شهرناز آریابرزین، علی جلیلیان، و محمود دوستی، “اثرات عصاره روغنی گردوی ایرانی (لواسانات) بر تغییرات غلظت سرمی لیپیدها و لیپوپروتیین ها در مدل حیوانی (رت نر هیپرکلسترولمیک)،” مجله دیابت و متابولیسم ایران (مجله دیابت و لیپید ایران)، vol. 5، no. 4، pp. 319–324، 1385، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/54047/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button