مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,189
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

245
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی اثرات سیاه دانه بر آترواسکلروز و عوامل خطر جدید آن در خرگوش های هیپرکلسترولمیک

صفحات

 صفحه شروع 235 | صفحه پایان 241

چکیده

 مقدمه: آترواسکلروز شایعترین علت مرگ و میر در اکثر کشورهای صنعتی است و تحقیقات بسیاری برای حل مشکلات مربوط به این بیماری در حال انجام است. امروزه بدلیل عوارض جانبی داروهای شیمیایی, استفاده از داروهای گیاهی مورد توجه خاصی قرار گرفته است. در این مطالعه نیز اثرات سیاه دانه Nigella sativa L. (Ranunculacea) بر روی آترواسکلروز و بعضی فاکتورهای موثر در ایجاد آن در خرگوش های هیپروکلسترولمیک بررسی شده است.روش ها: به این منظور 15 سر خرگوش نر بالغ به 3 گروه آزمایشی ]گروه معمولی, گروه پرکلسترول (%1 کلسترول), گروه پرکلسترول (%1 کلسترول)+ سیاه دانه (%5 سیاه دانه)[ تقسیم شدند و به مدت 8 هفته تحت رژیم های غذایی قرار گرفتند. در ابتدا و انتهای مطالعه نمونه خون خرگوش ها برای بررسی فاکتورهای بیوشیمیایی و در انتهای مطالعه عروق کرونر راست و چپ و آئورت برای بررسی میزان تشکیل Fatty streak به کار برده شد.یافته ها: نتایج نشان می دهند که مصرف سیاه دانه به همراه رژیم پرکلسترول سبب کاهش معنی دار کلسترول و LDL کلسترول و همچنین کاهش معنی دار میزان تشکیل fatty streak در آئورت, کرونر راست و چپ می گردد. در ضمن این گیاه سبب افزایش غیرمعنی دار HDL کلسترول و کاهش غیرمعنی دار تری گلیسرید , -LDL, CRP اکساید در این گروه می شود.نتیجه گیری: می توان گفت سیاه دانه از طریق تاثیر بر لیپوپروتئین های سرم, اثر آنتی اکسیدانی و ضدالتهابی, اثرات بسیار مفید و مطلوبی در جلوگیری از پیشرفت بیماری آترواسکلروز دارد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    عسگری، صدیقه، قنادی، علیرضا، ادیبی، شهریار، دشتی، غلامرضا، نادری، غلامعلی، هلالات، علیرضا، و جعفری دینانی، نرگس. (1386). بررسی اثرات سیاه دانه بر آترواسکلروز و عوامل خطر جدید آن در خرگوش های هیپرکلسترولمیک. مجله دیابت و متابولیسم ایران (مجله دیابت و لیپید ایران)، 6(3 (پیاپی 20))، 235-241. SID. https://sid.ir/paper/54063/fa

    Vancouver: کپی

    عسگری صدیقه، قنادی علیرضا، ادیبی شهریار، دشتی غلامرضا، نادری غلامعلی، هلالات علیرضا، جعفری دینانی نرگس. بررسی اثرات سیاه دانه بر آترواسکلروز و عوامل خطر جدید آن در خرگوش های هیپرکلسترولمیک. مجله دیابت و متابولیسم ایران (مجله دیابت و لیپید ایران)[Internet]. 1386؛6(3 (پیاپی 20)):235-241. Available from: https://sid.ir/paper/54063/fa

    IEEE: کپی

    صدیقه عسگری، علیرضا قنادی، شهریار ادیبی، غلامرضا دشتی، غلامعلی نادری، علیرضا هلالات، و نرگس جعفری دینانی، “بررسی اثرات سیاه دانه بر آترواسکلروز و عوامل خطر جدید آن در خرگوش های هیپرکلسترولمیک،” مجله دیابت و متابولیسم ایران (مجله دیابت و لیپید ایران)، vol. 6، no. 3 (پیاپی 20)، pp. 235–241، 1386، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/54063/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button