مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

886
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

603
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

2

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

مقایسه پایداری چند نوع دهان شویه با روش اپی فلورسانس و تاثیر آنان بر میزان پلاک میکروبی

صفحات

 صفحه شروع 59 | صفحه پایان 66

چکیده

 زمینه و هدف: جهت تعیین اثر یا بررسی پایداری دهان شویه ها روشهای مختلفی به کار رفته است. با توجه به در دسترس بودن تنوع زیادی از دهان شویه ها, این مطالعه با هدف تعیین پایداری چند نوع دهان شویه با روش اپی فلورسانس و تاثیر آنان بر میزان پلاک میکروبی انجام شد. روش بررسی: در این کارآزمایی بالینی متقاطع دو سو کور, سه دهان شویه کلرهگزیدین 2.0% و 12.0%, دو دهان شویه پرسیکا و ستیل پیریدیم کلراید (CPC) و کنترل منفی (نرمال سالین) مورد ارزیابی قرار گرفت. 16 داوطلب با معیار ورود و خروج معین شرکت کردند و نمونه های بزاق تحریک نشده در زمانهای پایه, سی ثانیه, 3, 1, 5 و7 ساعت بعد از یک بار استفاده از دهان شویه ها جمع آوری و از روش اپی فلورسانس برای بررسی باکتری های زنده استفاده شد. جهت ارزیابی کلینیکی پس از پروفیلاکسی از آنها خواسته شد تا به مدت چهار روز از هیچ وسیله بهداشت دهان به جز دهان شویه مورد بررسی دو بار در روز استفاده ننمایند. بین استفاده از دهان شویه ها ده روز فاصله تعیین گردید. برای مقایسه میکروب های زنده در گروهها از آزمون Repeated Measur ANOVA و آزمون Schefe و در خصوص ارزیابی پلاک میکروبی از آزمون Kraskal Wallis استفاده گردید. یافته ها: در بین دهان شویه ها پرسیکا تا سه ساعت اول و کلرهگزیدین 12% تا پنج ساعت پایداری خود را حفظ کردند و کاهش معنی داری در جمعیت باکتری ها تا هفت ساعت فقط در خصوص دهان شویه 0.2% کلرهگزیدین مشاهده شد (001.>p). در ارزیابی کلینیکی نیز دهان شویه های کلرهگزیدین 0.2% و 0.12% با دو دهان شویه دیگر اختلاف معنی داری داشته ولی با یکدیگر از نظر آماری اختلاف معنی داری نداشتند (0.02>p). همچنین دو دهان شویه پرسیکا و CPC اثری مشابه یکدیگر داشتند (0.02>p).نتیجه گیری: تفاوت در اثر بخشی دهان شویه ها وابستگی شدیدی به میزان پایداری آنان دارد. در صورت نیاز به اثربخشی یکسان می بایست دفعات استفاده روزانه دهان شویه های دیگر را در مقایسه با کلرهگزیدین افزایش داد.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    قاسمی، محمود، رهبر، محمد، و ولایی، ناصر. (1393). مقایسه پایداری چند نوع دهان شویه با روش اپی فلورسانس و تاثیر آنان بر میزان پلاک میکروبی. مجله دندانپزشکی (journal of islamic dental association of iran)، 26(1)، 59-66. SID. https://sid.ir/paper/54630/fa

    Vancouver: کپی

    قاسمی محمود، رهبر محمد، ولایی ناصر. مقایسه پایداری چند نوع دهان شویه با روش اپی فلورسانس و تاثیر آنان بر میزان پلاک میکروبی. مجله دندانپزشکی (journal of islamic dental association of iran)[Internet]. 1393؛26(1):59-66. Available from: https://sid.ir/paper/54630/fa

    IEEE: کپی

    محمود قاسمی، محمد رهبر، و ناصر ولایی، “مقایسه پایداری چند نوع دهان شویه با روش اپی فلورسانس و تاثیر آنان بر میزان پلاک میکروبی،” مجله دندانپزشکی (journal of islamic dental association of iran)، vol. 26، no. 1، pp. 59–66، 1393، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/54630/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button