مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,547
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

753
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

2

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی اثرات ضد میکروبی و شناسایی مواد تشکیل دهنده روغن اسانسی گیاه Teucrium polium L.

صفحات

 صفحه شروع 15 | صفحه پایان 22

چکیده

 Teucrium polium L گیاهی است علفی و پایا متعلق به تیره نعناع که در مناطق وسیعی از اروپا و خاورمیانه از جمله ایران به صورت وحشی می روید. T.polium از گیاهان دارویی مهم بشمار رفته و دارای استفاده های متعدد غذایی و دارویی است بطوری که اثر آن در کاهش قند خون بسیار مورد توجه قرار گرفته است. بخش های هوایی این گیاه در مرحله گلدهی از ارتفاعات شمال شهرستان بروجرد واقع در استان لرستان جمع آوری گردید و بخش های هوایی گیاه پس از خشک شدن در سایه با روش تقطیر با آب مورد اسانس گیری قرار گرفت (بازده اسانس %0.1 بود). اسانس به دست آمده از این گیاه بوسیله دستگاه GC و GC/MS آنالیز گردید. 44 ترکیب در روغن اسانسی این گیاه شناسایی شد که %91.76 از کل اسانس را شامل می شود. آلفا پینن (%13.95), بتاکاریوفیلن (%12.35), جرماکرن-بی (%11.74), بتا پینن (%8.75) و لیمونن (%7.60) ترکیبات اصلی روغن اسانسی این گونه را تشکیل می دهند. بررسی اثرات ضد میکروبی نیز نشان داد که اسانس این گیاه بر علیه اغلب باکتری های گرم مثبت و منفی مورد آزمایش دارای اثرات ضدمیکروبی قابل توجه و بیشتر از آنتی بیوتیک جنتامایسین است.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    اسماعیلی، اکبر، و امیری، حمزه. (1387). بررسی اثرات ضد میکروبی و شناسایی مواد تشکیل دهنده روغن اسانسی گیاه Teucrium polium L.. مجله پژوهشی علوم پایه دانشگاه اصفهان، 31(2 (ویژه نامه زیست شناسی))، 15-22. SID. https://sid.ir/paper/55897/fa

    Vancouver: کپی

    اسماعیلی اکبر، امیری حمزه. بررسی اثرات ضد میکروبی و شناسایی مواد تشکیل دهنده روغن اسانسی گیاه Teucrium polium L.. مجله پژوهشی علوم پایه دانشگاه اصفهان[Internet]. 1387؛31(2 (ویژه نامه زیست شناسی)):15-22. Available from: https://sid.ir/paper/55897/fa

    IEEE: کپی

    اکبر اسماعیلی، و حمزه امیری، “بررسی اثرات ضد میکروبی و شناسایی مواد تشکیل دهنده روغن اسانسی گیاه Teucrium polium L.،” مجله پژوهشی علوم پایه دانشگاه اصفهان، vol. 31، no. 2 (ویژه نامه زیست شناسی)، pp. 15–22، 1387، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/55897/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button