مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

4,208
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

1,375
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر غلظت نمک سدیم کلراید بر حساسیت باکتریهای نمک دوست نسبی در برابر آنتی بیوتیک ها

صفحات

 صفحه شروع 91 | صفحه پایان 102

چکیده

 آنتی بیوتیک ها به طور وسیع به عنوان عوامل انتخابی در آزمایش های تبادل ژنتیکی مصرف می شوند. باکتری های نمک دوست نسبی وقتی در غلظت اپتیمم نمک (NaCl) رشد کنند, غلظت های بالاتری را نسبت به آنتی بیوتیک ها تحمل می کنند. حساسیت تعدادی از جنس های مختلف باکتری های نمک دوست نسبی, نسبت به برخی آنتی بیوتیک های رایج و تاثیر غلظت های مختلف نمک %15) NaCl و %10, %5, (%0 بر روی عملکرد آنتی بیوتیک های مزبور, مورد مطالعه قرار گرفت. این ارزیابی با روش Kirby-Bauer’s disk diffusion و بر روی محیط کشت مولرهینتون آگار (M.H.A) همراه با غلظت های مختلف نمک NaCl انجام شد. قطر هاله اندازه گیری و حساسیت به وسیله مقایسه با استاندارد مشخص شد. اثر غلظت نمک NaCl روی حساسیت باکتری های نمک دوست نسبی به آنتی بیوتیک ها متفاوت است و بستگی به نوع آنتی بیوتیک مصرف شده دارد ولی به طور کلی به 3 گروه تقسیم بندی می شود. گروه اول که افزایش غلظت نمک بدون اثر یا اثرات جزئی روی حساسیت به آنتی بیوتیک (ونکومایسین و اریترومایسین) نشان می دهد. در گروه دوم افزایش شوری سبب مقاومت وابسته به نمک در باکتری نسبت به آنتی بیوتیک (آمیکاسین و جنتامایسین) به کار رفته می شود. در گروه سوم پاسخ ها با توجه به سویه های باکتریایی متفاوت است, یعنی با توجه به نوع سویه, شوری می تواند در حساسیت به یک آنتی بیوتیک خاص بدون اثر, باعث افزایش یا کاهش مقاومت به آنتی بیوتیک شود. نتایج به دست آمده جهت مطالعات ژنتیکی مانند انتقال پلاسمیدها و ترانسپوزون ها بر روی نمک دوست های نسبی مزبور و طراحی محیط های انتخابی برای آنها قابل استفاده می باشد. از سوی دیگر, شناسایی باکتری های نمک دوست مقاوم که در محیط پراکنده می باشند, از نظر انتقال ژنتیکی ژن های مقاومت به باکتری های بیماریزا حایز اهمیت است.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    زنجیربند، مریم، کسری کرمانشاهی، روحا، و گلبانگ، ناصر. (1387). اثر غلظت نمک سدیم کلراید بر حساسیت باکتریهای نمک دوست نسبی در برابر آنتی بیوتیک ها. مجله پژوهشی علوم پایه دانشگاه اصفهان، 31(2 (ویژه نامه زیست شناسی))، 91-102. SID. https://sid.ir/paper/55903/fa

    Vancouver: کپی

    زنجیربند مریم، کسری کرمانشاهی روحا، گلبانگ ناصر. اثر غلظت نمک سدیم کلراید بر حساسیت باکتریهای نمک دوست نسبی در برابر آنتی بیوتیک ها. مجله پژوهشی علوم پایه دانشگاه اصفهان[Internet]. 1387؛31(2 (ویژه نامه زیست شناسی)):91-102. Available from: https://sid.ir/paper/55903/fa

    IEEE: کپی

    مریم زنجیربند، روحا کسری کرمانشاهی، و ناصر گلبانگ، “اثر غلظت نمک سدیم کلراید بر حساسیت باکتریهای نمک دوست نسبی در برابر آنتی بیوتیک ها،” مجله پژوهشی علوم پایه دانشگاه اصفهان، vol. 31، no. 2 (ویژه نامه زیست شناسی)، pp. 91–102، 1387، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/55903/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button