مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

849
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

742
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی اثرات کافئین و آهن بر پراکسیداسیون چربی های غشا، واکنش اکروزومی و ساختار DNA اسپرم های گاو در حضور تورین و آلبومین

صفحات

 صفحه شروع 85 | صفحه پایان 98

چکیده

 تجمع عوامل محیطی سمی در بدن جانواران یکی از مهم ترین علت های ناباروری محسوب می شود. بنابراین شناسایی این عوامل یا موقعیت هایی که بر عملکرد طبیعی اسپرم ها اثر می گذارند, بسیار مهم است. در این پژوهش نمونه های اسپرمی از گاوهای نژاد هولشتاین به صورت خالص و تازه تهیه شدند. میزان اکسیداسیون چربی های غشایی براساس میزان تولید ترکیبات واکنش دهنده با اسیدتایوباربی توربک (TBK) به ویژه مالون دی آلدیید (MDA) سنجیده شد. میزان کمپلکس TBA+MDA در حضور القا کننده (پروموتر) LPO (محلول 100 میکرومولار از سولفات آهن و 500 میکرومولار از اسید اسکوربیک) و غلظت های 0.5-5 میلی مولار تورین و یا 0.25-5.25 درصد آلبومین مورد سنجش قرار گرفت. غلظت 1.5 میلی مولار تورین و 5.25 درصد آلبومین به عنوان موثرترین غلظت های آنتی اکسیدانی انتخاب شدند. در مرحله بعد, پنج غلظت مختلف از محلول کافئین و یا سولفات آهن 1000) و 200-400-600-800 میکرومولار) در حضور و یا عدم حضور آنتی اکسیدان ها, به نمونه های اسپرمی اضافه گردیدند. در تمامی تیمارهای کافئین و آهن, میزان LPO نسبت به گروه شاهد افزایش معنی داری را نشان داد. پس از اضافه سازی آلبومین و تورین به نمونه های اسپرمی تیمار شده, میزان تولید MDA در محیط کاهش یافت. در تمامی گروه های تیمار بر خلاف گروه شاهد, ناحیه هاله (محل هضم ژلاتین در نتیجه واکنش اکروزومی) مشاهده نشد. عملکرد سلول ها در واکنش اکروزومی فقط در گروه شاهد طبیعی بود. در گروه های تیمار به دلیل اختلاف در واکنش اکروزومی, هیچ هاله ای در اطراف سلول های اسپرم تشکیل نشد. میزان شکنندگی و آسیب DNA سلول های اسپرم نیز با استفاده از روش ژل الکتروفورز برای سلول های منفرد و به کمک روش رنگ آمیزی نیترات نقره, مورد بررسی قرار گرفت. نتایج به دست آمده نشان داد که آسیب DNA در همه گروه های تیمار جزیی و میزان درصد DNA آسیب دیده در گروه های تیمار نسبت به گروه های شاهد از نظر آماری معنی دار نبود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    عربی، مهران، و شاهرخی، محبوبه. (1385). بررسی اثرات کافئین و آهن بر پراکسیداسیون چربی های غشا, واکنش اکروزومی و ساختار DNA اسپرم های گاو در حضور تورین و آلبومین. مجله پژوهشی علوم پایه دانشگاه اصفهان، 24(2 (ویژه نامه زیست شناسی))، 85-98. SID. https://sid.ir/paper/55985/fa

    Vancouver: کپی

    عربی مهران، شاهرخی محبوبه. بررسی اثرات کافئین و آهن بر پراکسیداسیون چربی های غشا, واکنش اکروزومی و ساختار DNA اسپرم های گاو در حضور تورین و آلبومین. مجله پژوهشی علوم پایه دانشگاه اصفهان[Internet]. 1385؛24(2 (ویژه نامه زیست شناسی)):85-98. Available from: https://sid.ir/paper/55985/fa

    IEEE: کپی

    مهران عربی، و محبوبه شاهرخی، “بررسی اثرات کافئین و آهن بر پراکسیداسیون چربی های غشا, واکنش اکروزومی و ساختار DNA اسپرم های گاو در حضور تورین و آلبومین،” مجله پژوهشی علوم پایه دانشگاه اصفهان، vol. 24، no. 2 (ویژه نامه زیست شناسی)، pp. 85–98، 1385، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/55985/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button