مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

9,102
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

2,092
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

4

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

فقر و سوء تغذیه در ایران

صفحات

 صفحه شروع 91 | صفحه پایان 111

چکیده

 فقر یکی از عوامل مهم ایجاد سوء تغذیه و در عین حال یکی از عواقب آن است. به سخن دیگر, فقر سبب ایجاد سوء تغذیه و ناتوانی جسمی و ذهنی می شود که به نوبه خود فقر بیشتری را به دنبال خواهد داشت. با این حال نباید فراموش کرد که فقر تنها علت سوء تغذیه نیست و عوامل فرهنگی, اجتماعی و بهداشت و سلامت عمومی جامعه در ایجاد سوء تغذیه نقش دارند.در حال حاضر, گروه هایی از جمعیت کشور ما دچار سوء تغذیه هستند. مسائل ناشی از کم غذایی عبارتند از: سوء تغذیه پروتیین ـ انرژی, کم خونی, فقر آهن, اختلالات ناشی از کمبود ید, کمبود روی, کلسیم, کمبود ویتامین های A , B2 و D. بخش هایی از جمعیت نیز از مشکلات ناشی از اضافه مصرف یا مصرف رژیم غذایی نامتعادل ـ چاقی, دیابت و بیماری های قلب و عروق ـ رنج می برند.گزارش های موجود حاکی از آن است که حداقل 6 میلیون نفر از جمعیت کشور دچار پوکی استخوان هستند. شیوع کم خونی در کودکان زیر 2 سال کشور (40 درصد) قابل ملاحظه است. 11 درصد کودکان زیر 5 سال کشور دچار کم وزنی متوسط و شدید و 15 درصد آنان دچار کوتاه قدی تغذیه ای متوسط و شدید هستند. بسیاری از کشورهای دیگر جهان نیز دست به گریبان سوء تغذیه هستند. رهبران ممالک و سران دول جهان به دعوت سازمان خواربار و کشاورزی به منظور تشکیل «اجلاس جهانی سران در زمینه غذا» در نوامبر 1996 در شهر رم گرد آمدند و عنوان کردند که دسترسی به غذای سالم و مغذی, دریافت غذای کافی و ضرورتا رهایی از گرسنگی حق هر فرد است و تاکید نمودند که ریشه کنی گرسنگی باید در کلیه کشورها در اولویت قرار گیرد. در سیاست ها و برنامه های بهبود وضع تغذیه اولویت باید به گروه های محروم, آسیب پذیر و کم درآمد داده شود و به رفاه تغذیه ای به صورت پیش شرطی برای توسعه اقتصادی ـ اجتماعی نگریسته شود.

استنادها

ارجاعات

استناددهی

APA: کپی

کیمیاگر، سیدمسعود، و باژن، مرجان. (1384). فقر و سوء تغذیه در ایران. رفاه اجتماعی، 5(18 (فقر و نابرابری در ایران))، 91-111. SID. https://sid.ir/paper/56432/fa

Vancouver: کپی

کیمیاگر سیدمسعود، باژن مرجان. فقر و سوء تغذیه در ایران. رفاه اجتماعی[Internet]. 1384؛5(18 (فقر و نابرابری در ایران)):91-111. Available from: https://sid.ir/paper/56432/fa

IEEE: کپی

سیدمسعود کیمیاگر، و مرجان باژن، “فقر و سوء تغذیه در ایران،” رفاه اجتماعی، vol. 5، no. 18 (فقر و نابرابری در ایران)، pp. 91–111، 1384، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/56432/fa

مقالات مرتبط نشریه ای

مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا