مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,052
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

586
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر شوری بر برخی شاخص های رشد و پروتئین کل یونجه تلقیح شده با جدایه های باکتری Sinorhizobium meliloti در شرایط گلخانه

صفحات

 صفحه شروع 25 | صفحه پایان 36

چکیده

 این آزمایش گلخانه ای با هدف بررسی اثرهای شوری و تلقیح باکتریایی بر برخی شاخص های رشد و پروتئین کل یونجه (Medicago sativa) به صورت فاکتوریل با طرح پایه کاملا تصادفی در سه تکرار اجرا شد. تاثیر سه سطح شوری آب (صفر, 6 و 12 دسی زیمنس بر متر) ناشی از نمک های کلرید سدیم, کلرید منیزیم و کلرید کلسیم بر شاخص های رشد و پروتئین کل سه رقم یونجه (همدانی, قره یونجه و قارقالوق) در سه سطح تلقیح با باکتری ریزوبیوم (بدون باکتری, باکتری مقاوم به شوری و باکتری حساس به شوری) بررسی شد. پس از جداسازی و خالص سازی باکتری های همزیست یونجه از مزارع زیر کشت ارقام یونجه در استان تهران, دو جدایه مقاوم و حساس به شوری که جزو باکتری های بسیار موثر از لحاظ همزیستی بودند, انتخاب شدند. تجزیه و تحلیل داده های به دست آمده نشان داد که با افزایش شوری, وزن خشک ریشه و اندام هوایی, تعداد گره های فعال و غلظت نیتروژن به طور معنی داری در سطح %1 کاهش یافت. تلقیح باکتری سینوریزوبیوم ملیلوتی (Sinorhizobium meliloti) مقاوم به شوری باعث افزایش معنی دار وزن خشک ریشه و اندام هوایی, تعداد گره های فعال و غلظت نیتروژن گیاه شد. هم چنین در شرایط شور, سویه باکتری سینوریزوبیوم ملیلوتی مقاوم به شوری, اکثر شاخص های رشد و عملکرد یونجه را در مقایسه با تیمار شاهد (بدون تلقیح باکتری) و تیمار تلقیح با باکتری حساس به شوری, به طور معنی داری افزایش داد. بین ارقام مختلف یونجه از لحاظ عملکرد و سایر شاخص ها در شرایط شور تفاوت معنی داری وجود نداشت. در مجموع, به نظر می رسد که از بین جدایه های جمع آوری شده, جدایه R59 مناسب ترین جدایه برای تلقیح یونجه رشد یافته در گلخانه در شرایط شور باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    فضایلی، عاطفه، و بشارتی کلایه، حسین. (1391). تاثیر شوری بر برخی شاخص های رشد و پروتئین کل یونجه تلقیح شده با جدایه های باکتری Sinorhizobium meliloti در شرایط گلخانه. روابط خاک و گیاه (علوم و فنون کشت های گلخانه ای)، 3(9)، 25-36. SID. https://sid.ir/paper/226274/fa

    Vancouver: کپی

    فضایلی عاطفه، بشارتی کلایه حسین. تاثیر شوری بر برخی شاخص های رشد و پروتئین کل یونجه تلقیح شده با جدایه های باکتری Sinorhizobium meliloti در شرایط گلخانه. روابط خاک و گیاه (علوم و فنون کشت های گلخانه ای)[Internet]. 1391؛3(9):25-36. Available from: https://sid.ir/paper/226274/fa

    IEEE: کپی

    عاطفه فضایلی، و حسین بشارتی کلایه، “تاثیر شوری بر برخی شاخص های رشد و پروتئین کل یونجه تلقیح شده با جدایه های باکتری Sinorhizobium meliloti در شرایط گلخانه،” روابط خاک و گیاه (علوم و فنون کشت های گلخانه ای)، vol. 3، no. 9، pp. 25–36، 1391، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/226274/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button