مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

638
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

155
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر مصرف انجیر بر میزان شاخص های اکسیداتیو وآنتی اکسیدانی مردان جوان سالم در یک مطالعه کارآزمایی بالینی

صفحات

 صفحه شروع 47 | صفحه پایان 53

چکیده

 زمینه و هدف: انجیر به عنوان یک میوه قرآنی احتمالا به دلیل محتوای غنی آنتی اکسیدانی می تواند سد مناسبی در برابر افزایش تولید رادیکال های آزاد باشد لذا این مطالعه با هدف بررسی تاثیر مصرف انجیر بر میزان شاخص های اکسیداتیو و آنتی اکسیدانی مردان جوان سالم صورت گرفت.مواد وروش ها: در این کارآزمایی بالینی, 74 نفر از دانشجویان مذکر و سالم به طور تصادفی ساده در دو گروه شاهد و آزمایش مورد مطالعه قرار گرفتند. سپس به گروه آزمایش به مدت 4 هفته, روزانه 120 گرم انجیر خشک داده شد و در زمان شروع مطالعه و پس از طی 4 هفته از هر 2 گروه خونگیری به عمل آمد و میزان آهن (Fe) و آنزیم گاما گلوتامیل ترانسفراز (GGT) اندازه گیری شد.یافته ها: نتایج نشان داد که میزان Fe به عنوان شاخص اکسیداتیو در گروه آزمایش پس از 4 هفته تداخل, کاهش معنی داری داشت (P=0.005). مقادیر GGT و TAC به عنوان شاخص های آنتی اکسیدانی در گروه آزمایش (N=37) پس از 4 هفته تداخل, افزایش معنی داری را نشان داد (P=0.001). علاوه بر این مقایسه میانگین تغییرات میزان Fe بین دو گروه آزمایش و شاهد پس از 4 هفته تداخل, اختلاف معنی داری را نشان داد (P=0.022) و نیز مقایسه میانگین تغییرات مقادیر GGT و TAC بین دو گروه آزمایش و شاهد پس از 4 هفته تداخل, اختلاف معنی داری را هم برای GGT (P=0.008) و هم برای TAC (P=0.001) نشان داد.نتیجه گیری: با توجه به کاهش معنی دار میزان Fe به عنوان شاخص اکسیداتیو و افزایش معنی دار مقادیر GGT و TAC به عنوان شاخص های آنتی اکسیدانی, می توان نتیجه گرفت که انجیر می تواند نقش موثر ومفیدی را در بالا بردن سطح دفاع آنتی اکسیدانی بدن در مقابل رادیکال های آزاد و در نتیجه کاهش آسیب های ناشی از شرایط استرس اکسیداتیو ایفا کند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    شفیعی، ایمان، حیدریان، اسفندیار، و امینی، اسداله. (1394). تاثیر مصرف انجیر بر میزان شاخص های اکسیداتیو وآنتی اکسیدانی مردان جوان سالم در یک مطالعه کارآزمایی بالینی. مجله دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد (Journal of Shahrekord University of Medical Sciences)، 17(4)، 47-53. SID. https://sid.ir/paper/58543/fa

    Vancouver: کپی

    شفیعی ایمان، حیدریان اسفندیار، امینی اسداله. تاثیر مصرف انجیر بر میزان شاخص های اکسیداتیو وآنتی اکسیدانی مردان جوان سالم در یک مطالعه کارآزمایی بالینی. مجله دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد (Journal of Shahrekord University of Medical Sciences)[Internet]. 1394؛17(4):47-53. Available from: https://sid.ir/paper/58543/fa

    IEEE: کپی

    ایمان شفیعی، اسفندیار حیدریان، و اسداله امینی، “تاثیر مصرف انجیر بر میزان شاخص های اکسیداتیو وآنتی اکسیدانی مردان جوان سالم در یک مطالعه کارآزمایی بالینی،” مجله دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد (Journal of Shahrekord University of Medical Sciences)، vol. 17، no. 4، pp. 47–53، 1394، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/58543/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button