مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

4,040
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

768
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

2

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی اثر عصاره آبی صمغ گیاه آنغوزه بر سطح سرمی انسولین و گلوکز خون در موش های صحرایی دیابتی

صفحات

 صفحه شروع 16 | صفحه پایان 21

چکیده

 زمینه و هدف: دیابت نوع اول از نظر بالینی یکی از شایع ترین بیماری های غدد درون ریز می باشد. امروزه در درمان دیابت گرایش به سوی داروهای گیاهی که دارای عوارض جانبی کمتری نسبت به داروهای شیمیایی هستند, روز به روز گسترش می یابد. این مطالعه با هدف بررسی اثرات عصاره صمغ آنغوزه بر سطح سرمی انسولین و گلوکز خون در موش های صحرایی دیابتی انجام شد.روش بررسی: در این مطالعه تجربی آزمایشگاهی, 28 سر موش صحرایی به طور تصادفی در چهار گروه شاهد سالم, شاهد دیابتی, دیابتی 1 (تزریق انسولین), دیابتی 2 (تزریق عصاره صمغ آنغوزه) تقسیم شدند. انسولین و گلوکز خون در اولین, پانزدهمین و سی امین روز اندازه گیری شد و مورد مقایسه قرار گرفت. یافته ها: در گروه های هیپرگلیسمیک نسبت به گروه شاهد سالم, در روزهای 1, 15 و 30 انسولین خون کاهش و گلوکز خون افزایش یافت (P<0.05). در روز 15 در گروه های دیابتی تیمار شده توسط انسولین و تیمار شده توسط عصاره آبی صمغ آنغوزه و در روز 30 در گروه دیابتی تیمار شده توسط عصاره آبی صمغ آنغوزه نسبت به گروه شاهد دیابتی قند خون افزایش و انسولین خون کاهش یافت (P<0.05).نتیجه گیری: صمغ آنغوزه احتمالا با تحریک سنتز و ترشح انسولین و هیپرپلازی سلول های بتای باقیمانده پانکراس گلوکز خون را کاهش می دهد.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    رهباریان، راهله، و صدوقی، سیددامون. (1393). بررسی اثر عصاره آبی صمغ گیاه آنغوزه بر سطح سرمی انسولین و گلوکز خون در موش های صحرایی دیابتی. مجله دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد (Journal of Shahrekord University of Medical Sciences)، 16(3)، 16-21. SID. https://sid.ir/paper/58555/fa

    Vancouver: کپی

    رهباریان راهله، صدوقی سیددامون. بررسی اثر عصاره آبی صمغ گیاه آنغوزه بر سطح سرمی انسولین و گلوکز خون در موش های صحرایی دیابتی. مجله دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد (Journal of Shahrekord University of Medical Sciences)[Internet]. 1393؛16(3):16-21. Available from: https://sid.ir/paper/58555/fa

    IEEE: کپی

    راهله رهباریان، و سیددامون صدوقی، “بررسی اثر عصاره آبی صمغ گیاه آنغوزه بر سطح سرمی انسولین و گلوکز خون در موش های صحرایی دیابتی،” مجله دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد (Journal of Shahrekord University of Medical Sciences)، vol. 16، no. 3، pp. 16–21، 1393، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/58555/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button