مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

2,126
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

738
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

نقش میوه زغال اخته بر سطح قند خون و هموگلوبین گلیکوزیله در بیماران مبتلا به دیابت نوع 2: یک کارآزمایی بالینی تصادفی سازی شده

صفحات

 صفحه شروع 115 | صفحه پایان 122

چکیده

 زمینه و هدف: بیماری دیابت یکی از شایع ترین اختلالات غدد درون ریز می باشد که سالانه بیش از 100 میلیون نفر را مبتلا می کند که در نتیجه نقص کامل یا نسبی و یا مقاومت به عمل انسولین ایجاد و کنترل نشدن آن موجب بروز عوارض قلبی, عروقی, کلیوی و چشمی می شود. هدف از این مطالعه بررسی اثرات زغال اخته (Cornus mas L.) بر سطح قند خون و هموگلوبین گلیکوزیله (HbA1C) در بیماران مبتلا به دیابت نوع 2 بود.روش بررسی: این مطالعه به صورت یک کارآزمایی بالینی, دو سویه کور, کنترل شده با دارونما به مدت 6 هفته انجام شد. 60 بیمار دیابت با محدوده سنی 65-41 سال در مطالعه شرکت کردند. بیماران به طور تصادفی به دو گروه 30 نفری کنترل (مصرف کننده کپسول پلاسبو یا دارونما به تعداد 2 عدد در روز) و گروه مورد (مصرف کننده کپسول زغال اخته به تعداد 2 عدد, معادل با 50 میلی گرم آنتوسیانین, در روز) تقسیم شدند. در ابتدا و پایان مطالعه میزان قند خون ناشتا (FBS) و هموگلوبین گلیکوزیله اندازه گیری و با کمک آزمون t و ANCOVA در دو گروه مقایسه گردید.یافته ها: در مورد خصوصیات افراد مورد مطالعه (سن, FBS, HbA1c) بین دو گروه در ابتدای مطالعه تفاوت معنی داری وجود نداشت. درگروه دریافت کننده زغال اخته در مقایسه با گروه کنترل در پایان 6 هفته, میزان فاکتورهای FBS و HbA1c کاهش معنی دار داشت (P<0.05).نتیجه گیری: کاهش میزان قند خون ناشتا و هموگلوبین گلیکوزیله در اثر مصرف زغال اخته, به منظور کنترل بیماری دیابت ارزشمند است. بروز این تغییرات احتمالا ناشی از ترکیبات آنتوسیانینی موجود در زغال اخته است.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    گرجی، عبداله، سلطانی، رسول، کشوری، مهتاب، قنادیان، مصطفی، عسگری، صدیقه، و صراف زادگان، نضال. (1393). نقش میوه زغال اخته بر سطح قند خون و هموگلوبین گلیکوزیله در بیماران مبتلا به دیابت نوع 2: یک کارآزمایی بالینی تصادفی سازی شده. مجله دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد (Journal of Shahrekord University of Medical Sciences)، 16(5)، 115-122. SID. https://sid.ir/paper/58708/fa

    Vancouver: کپی

    گرجی عبداله، سلطانی رسول، کشوری مهتاب، قنادیان مصطفی، عسگری صدیقه، صراف زادگان نضال. نقش میوه زغال اخته بر سطح قند خون و هموگلوبین گلیکوزیله در بیماران مبتلا به دیابت نوع 2: یک کارآزمایی بالینی تصادفی سازی شده. مجله دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد (Journal of Shahrekord University of Medical Sciences)[Internet]. 1393؛16(5):115-122. Available from: https://sid.ir/paper/58708/fa

    IEEE: کپی

    عبداله گرجی، رسول سلطانی، مهتاب کشوری، مصطفی قنادیان، صدیقه عسگری، و نضال صراف زادگان، “نقش میوه زغال اخته بر سطح قند خون و هموگلوبین گلیکوزیله در بیماران مبتلا به دیابت نوع 2: یک کارآزمایی بالینی تصادفی سازی شده،” مجله دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد (Journal of Shahrekord University of Medical Sciences)، vol. 16، no. 5، pp. 115–122، 1393، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/58708/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button