مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,221
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

195
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تجزیه بنزو (a) پیرن با استفاده از فرآیند اکسیداسیون فتوفنتون: بهینه سازی شرایط تصفیه با استفاده از طراحی آزمایش

صفحات

 صفحه شروع 118 | صفحه پایان 127

چکیده

 زمینه و هدف: هیدروکربن های آروماتیک چند حلقه ای (PAHs), از جمله آلاینده های بسیار سمی, سرطان زا و پایدار می باشند که از 2 یا چند حلقه بنزنی ساخته شده اند؛ همچنین به علت حلالیت پائین و پایداری آن ها در محیط زیست, در دسته آلاینده های آلی پایدار (POPs) قرار می گیرند. پرخطر ترین ترکیب این گروه بنزو (a) پیرن است که سرطان زایی آن توسط سازمان بهداشت جهانی تایید شده است. در این تحقیق میزان تجزیه بنزو (a) پیرن با استفاده از فرآیند اکسیداسیون فتوفنتون و بهینه سازی شرایط تصفیه با استفاده از طراحی آزمایش مورد بررسی قرار گرفت.روش بررسی: در این مطالعه تجربی, اثر غلظت اولیه بنزو (a) پیرن 0.5, 1.5, 2.5, 3.5, 4.5 میلی گرم بر لیتر,pH بهینه 3, زمان تابش 45, 35, 25, 15, 5 دقیقه, مقدار سولفات آهن 0.05, 0.15, 0.25, 0.35, 0.45 میلی مولار و مقدار 0.5 H2O2, 1.5, 2.5, 3.5, 4.5 میلی مولار مورد بررسی قرار گرفت. 31 نمونه با استفاده از روش آماری مرکب مرکزی تعیین شد. غلطت بنزو (a) پیرن با استفاده از دستگاه کروماتوگرافی مایع با کارایی بالا (HPLC) مجهز به ستون C18 اندازه گیری شد. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار Design Expert انجام شد.یافته ها: نتایج نشان داد که راندمان حذف بنزو (a) پیرن با افزایش مقدار سولفات آهن, H2O2 و زمان تابش افزایش و با افزایش غلظت بنزو (a) پیرن کاهش یافت. حداکثر کارآیی حذف در شرایط 3.5 میلی گرم بر لیتر بنزو (a) پیرن, 3.5 میلی مولار سولفات آهن, 2.9 میلی مولار پراکسید هیدروژن و زمان تابش 45 دقیقه, 93% به دست آمد.نتیجه گیری: طبق نتایج به دست آمده, فرآیند فتوفنتون یک روش موثر در حذف بنزو (a) پیرن از محلول های آبی است و با بهینه سازی عوامل عملیاتی موثر, می توان این فرآیند پاک را در مقیا س بزرگ تر انجام داد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    کیانی زاده، مهسا، فدایی، عبدالمجید، اربابی، محسن، صادقی، رمضان، احمدی، علی، و مردانی، گشتاسب. (1395). تجزیه بنزو (a) پیرن با استفاده از فرآیند اکسیداسیون فتوفنتون: بهینه سازی شرایط تصفیه با استفاده از طراحی آزمایش. مجله دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد (Journal of Shahrekord University of Medical Sciences)، 18(3 )، 118-127. SID. https://sid.ir/paper/58743/fa

    Vancouver: کپی

    کیانی زاده مهسا، فدایی عبدالمجید، اربابی محسن، صادقی رمضان، احمدی علی، مردانی گشتاسب. تجزیه بنزو (a) پیرن با استفاده از فرآیند اکسیداسیون فتوفنتون: بهینه سازی شرایط تصفیه با استفاده از طراحی آزمایش. مجله دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد (Journal of Shahrekord University of Medical Sciences)[Internet]. 1395؛18(3 ):118-127. Available from: https://sid.ir/paper/58743/fa

    IEEE: کپی

    مهسا کیانی زاده، عبدالمجید فدایی، محسن اربابی، رمضان صادقی، علی احمدی، و گشتاسب مردانی، “تجزیه بنزو (a) پیرن با استفاده از فرآیند اکسیداسیون فتوفنتون: بهینه سازی شرایط تصفیه با استفاده از طراحی آزمایش،” مجله دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد (Journal of Shahrekord University of Medical Sciences)، vol. 18، no. 3 ، pp. 118–127، 1395، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/58743/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button