مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

973
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

818
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

وضعیت تحمل گلوکز در زنان مبتلا به واژینیت کاندیدیایی عود کننده

صفحات

 صفحه شروع 124 | صفحه پایان 128

چکیده

 زمینه و هدف: تخمین زده می شود %75 زنان در طول عمر خود حداقل یک بار ولووواژینیت کاندیدیایی را تجربه می کنند و در حدود %5 زنان دچار عفونت عود کننده می شوند. از عوامل مستعد کننده این بیماری دیابت قندی است. هدف از این مطالعه وجود اختلال در متابولیسم گلوکز در زنان غیر دیابتیک مبتلا به کاندیدیازیس واژینال عود کننده بود.روش کار: این مطالعه مورد - شاهدی بر روی 32 بیمار مبتلا به ولوواژینیت کاندیدیایی عود کننده به عنوان گروه مورد و 30 بیماری که سابقه واژینیت کاندیدیایی در عرض یک سال گذشته نداشته و به علل دیگری غیر از واژینیت کاندیدیایی به درمانگاه مراجعه کرده بودند به عنوان گروه شاهد انجام شد. گروه مورد از بیمارانی انتخاب شدند که سابقه سه بار مراجعه به درمانگاه زنان در عرض یک سال گذشته داشتند و با تشخیص واژینیت کاندیدیایی تحت درمان با داروهای ضد قارچی قرار گرفته و سابقه حداقل یک کشت مثبت برای کاندیدا داشتند. در هر دو گروه آزمون تحمل گلوکز با 75 گرم گلوکز انجام گرفت. نتایج حاصل با آزمون تی و مجذور کای تحلیل شدند.یافته ها: زنان مبتلا  به واژینیت کاندیدیایی عود کننده, شاخص توده بدن بیشتری نسبت به گروه شاهد داشتند 23.4) در مقایسه با (21.5 (p=0.001). دیابت آشکار یا مخفی در گروه بیمار بیشتر از گروه کنترل نبود. ولی تعداد نسبتا زیادی از آنها حداقل یک معیار گلوکز بالای %95 داشتند (p=0.015). سطح گلوکز ناشتای پلاسما و همچنین سطوح گلوکز پلاسما در دقایق 30 و 60 بعد از خوردن 75 گرم گلوکز به ترتیب در گروه مورد به طور معنی داری بیشتر از گروه شاهد بود (p<0.05). خوردن 75 گرم گلوکز منجر به افزایش %15.8 در سطح گلوکز سرم در گروه مورد در مقایسه با گروه شاهد شد. نتیجه گیری: آزمون تحمل گلوکز در بیماران مبتلا به واژینیت کاندیدیایی عود کننده به صورت خفیفی مختل شد. غلظت پلاسمایی گلوکز در عرض 2 ساعت بعد از خوردن 75 گرم گلوکز افزایش یافت اگر چه مقادیر به دست آمده در محدوده دیابت مخفی نبود ولی بیانگر اهمیت آزمون تحمل گلوکز در زنان مبتلا به واژینیت کاندیدیایی عود کننده است.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    جعفری شبیری، مهری، و آتش خویی، سیمین. (1384). وضعیت تحمل گلوکز در زنان مبتلا به واژینیت کاندیدیایی عود کننده. مجله دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی اردبیل، 5(2 (پیاپی 16))، 124-128. SID. https://sid.ir/paper/59638/fa

    Vancouver: کپی

    جعفری شبیری مهری، آتش خویی سیمین. وضعیت تحمل گلوکز در زنان مبتلا به واژینیت کاندیدیایی عود کننده. مجله دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی اردبیل[Internet]. 1384؛5(2 (پیاپی 16)):124-128. Available from: https://sid.ir/paper/59638/fa

    IEEE: کپی

    مهری جعفری شبیری، و سیمین آتش خویی، “وضعیت تحمل گلوکز در زنان مبتلا به واژینیت کاندیدیایی عود کننده،” مجله دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی اردبیل، vol. 5، no. 2 (پیاپی 16)، pp. 124–128، 1384، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/59638/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button