مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,613
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

2,813
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

عوامل خطر ساز بیماری پارکینسون در خراسان جنوبی

صفحات

 صفحه شروع 70 | صفحه پایان 74

چکیده

 زمینه و هدف: عوامل شخصی و محیطی در ایجاد و جلوگیری از بیماری پارکینسون موثر است. جنس, سابقه خانوادگی بیماری پارکینسون, شغل کشاورزی, باسوادی, سابقه ضربه به سر, مصرف سیگار, مصرف آب چاه, مصرف زیاد دانه های روغنی, تماس با حشره کش ها و سموم نباتی را در ایجاد بیماری پارکینسون موثر می دانند. این مطالعه با هدف بررسی عوامل خطرساز بیماری پارکینسون انجام شد.روش کار: در این مطالعه مورد – شاهدی 100 بیمار پارکینسونی و 200 فرد غیر پارکینسونی هم سن مراجعه کننده به درمانگاه اعصاب دانشگاه علوم پزشکی بیرجند در طی سال های 82-1381 بررسی شدند. تشخیص بیماری پارکینسون توسط متخصص بیماری های مغز و اعصاب صورت می گرفت و عوامل شخصی و محیطی ذکر شده در پرسشنامه ثبت می شدند. از آزمون های تی و مجذور کای برای تجزیه و تحلیل آماری استفاده شد.یافته ها: 68% بیماران, پارکینسونی مرد و 32% زن بودند. در گروه شاهد 53% مرد و بقیه زن بودند. در تحلیل آماری سابقه خانوادگی, ابتلا به بیماری پارکینسون, شغل کشاورزی, باسوادی, وجود استرس و مصرف آب چاه بطور معنی داری در گروه مورد بیشتر بود (P<0.05). استعمال دخانیات و مصرف زیاد دانه های روغنی بطور معنی داری در گروه شاهد بیشتر بود (P=0.007 و P=0.001). در مورد متغیرهای تماس با حشره کش ها, سموم نباتی و سابقه ضربه به سر در دو گروه تفاوت معنی داری وجود نداشت.نتیجه گیری: سابقه خانوادگی بیماری پارکینسون, شغل کشاورزی, باسوادی, استرس و مصرف آب چاه بعنوان عوامل خطرساز بیماری پارکینسون مطرح است. مصرف سیگار و دانه های روغنی می توانند عوامل محافظت کننده در مقابل بیماری پارکینسون باشند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    قندهاری، کاویان، و افشار، محمد. (1384). عوامل خطر ساز بیماری پارکینسون در خراسان جنوبی. مجله دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی اردبیل، 5(1 (پیاپی 15))، 70-74. SID. https://sid.ir/paper/59818/fa

    Vancouver: کپی

    قندهاری کاویان، افشار محمد. عوامل خطر ساز بیماری پارکینسون در خراسان جنوبی. مجله دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی اردبیل[Internet]. 1384؛5(1 (پیاپی 15)):70-74. Available from: https://sid.ir/paper/59818/fa

    IEEE: کپی

    کاویان قندهاری، و محمد افشار، “عوامل خطر ساز بیماری پارکینسون در خراسان جنوبی،” مجله دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی اردبیل، vol. 5، no. 1 (پیاپی 15)، pp. 70–74، 1384، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/59818/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button