مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

760
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

0
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر حفاظتی دانه خرفه (Portulaca oleracea L.) بر سطوح پلاسمایی سیستاتین C، کاتپسین S و کراتینین در زنان مبتلا به دیابت نوع

صفحات

 صفحه شروع 1 | صفحه پایان 9

چکیده

 مقدمه: دیابت بیماری مزمن متابولیکی است که موجب التهاب در دستگاه قلب و عروق و کلیه می شود. مطالعات نشان دادند استفاده ازگیاهان دارویی می تواند در کاهش التهاب موثر باشد, ولیکن اثربخشی گیاه خرفه به خوبی مشخص نشده است. بنابراین هدف از مطالعه حاضر, بررسی اثر مصرف دانه خرفه بر سطوح پلاسمایی سیستاتین C, کاتپسین S و کراتینین در زنان میانسال مبتلا به دیابت نوع2  می باشد.روش کار: در این مطالعه نیمه تجربی, 14 زن مبتلا به دیابت نوع 2 به طور تصادفی و مساوی به گروه های مداخله و کنترل تقسیم شدند میزان مصرف دانه خرفه 7.5 گرم در روز (2.5 و 5 گرم در نهار و شام, به ترتیب) بود. خون گیری قبل و 48 ساعت پس از آخرین مداخله انجام شد. تجزیه و تحلیل یافته ها با استفاده از آزمون های t زوجی و مستقل انجام شد (p≤0.05).نتایج: غلظت سیستاتین C, کاتپسین S, کراتینین و پروفایل لیپیدی پس از هشت هفته مصرف دانه خرفه در گروه مداخله کاهش معنی داری یافت (p<0.05). همچنین بین دو گروه فقط در سیستاتین C , کاتپسین S تفاوت معنادار مشاهده شد. نتیجه گیری: با توجه به تغییرات نشانگران بیوشیمیایی مداخله مطالعه مشخص شد, مصرف دانه خرفه موجب بهبودی در سطوح بیومارکرهای آسیب قلبی و کلیوی و پروفایل لیپیدی افراد دیابتی می شود. البته برای نتیجه گیری دقیق تر نیاز به تحقیقات بیشتری می باشد. متن کامل این مقاله به زبان انگلیسی می باشد, لطفا برای مشاهده متن کامل مقاله به بخش انگلیسی مراجعه فرمایید.لطفا برای مشاهده متن کامل این مقاله اینجا را کلیک.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    فرزانگی، پروین، شعرانی، مریم، و آذربایجانی، محمدعلی. (1394). اثر حفاظتی دانه خرفه (Portulaca oleracea L.) بر سطوح پلاسمایی سیستاتین C, کاتپسین S و کراتینین در زنان مبتلا به دیابت نوع. مجله پزشکی هرمزگان (MEDICAL JOURNAL OF HORMOZGAN UNIVERSITY)، 19(1)، 1-9. SID. https://sid.ir/paper/60378/fa

    Vancouver: کپی

    فرزانگی پروین، شعرانی مریم، آذربایجانی محمدعلی. اثر حفاظتی دانه خرفه (Portulaca oleracea L.) بر سطوح پلاسمایی سیستاتین C, کاتپسین S و کراتینین در زنان مبتلا به دیابت نوع. مجله پزشکی هرمزگان (MEDICAL JOURNAL OF HORMOZGAN UNIVERSITY)[Internet]. 1394؛19(1):1-9. Available from: https://sid.ir/paper/60378/fa

    IEEE: کپی

    پروین فرزانگی، مریم شعرانی، و محمدعلی آذربایجانی، “اثر حفاظتی دانه خرفه (Portulaca oleracea L.) بر سطوح پلاسمایی سیستاتین C, کاتپسین S و کراتینین در زنان مبتلا به دیابت نوع،” مجله پزشکی هرمزگان (MEDICAL JOURNAL OF HORMOZGAN UNIVERSITY)، vol. 19، no. 1، pp. 1–9، 1394، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/60378/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button