مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

901
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

503
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر مصرف دراز مدت ویتامین ث بر انقباضات حاصل از کلرید پتاسیم و فنیل‏افرین درآئورت جدا شده موش صحرایی

صفحات

 صفحه شروع 1 | صفحه پایان 7

چکیده

 سابقه و هدف: ویتامین ث موثرترین آنتی اکسیدان محلول در آب بوده و مطالعات, نشان دهنده رابطه معکوس بین مصرف این ویتامین و بیماری های قلبی - عروقی می باشد. از این رو تحقیق حاضر در سال 1380 به منظور بررسی اثر مصرف خوراکی ویتامین ث بر قابلیت انقباضی آئورت در موش های صحرایی انجام گرفت.مواد و روش ها: 60 موش صحرایی ماده از نژاد ویستار در محدوده وزنی 180 تا 220 گرم, به یک گروه کنترل و 5 گروه آزمایش (هر گروه 10 موش) تقسیم شدند. به حیوانات گروه آزمایش به ترتیب به مدت 1, 2, 3, 4 و 8 هفته ویتامین ث 3/0 درصد محلول در آب آشامیدنی داده شد. پس از بی هوش کردن حیوان با پنتوباربیتال سدیم, آئورت سینه ای خارج و بعد از زدودن آندوتلیوم, در حمام بافت حاوی محلول کربس 37 درجه سانتی گراد با پی اچ 4/ 7 و اکسیژن 100 % قرار گرفت. مواد محرک شامل کلرید پتاسیم و فنیل افرین با غلظت های مختلف به ترتیب پس از یک دوره بهبودی 90 دقیقه ای به حمام بافت اضافه شدند. نتایج با استفاده از آمار توصیفی و تحلیلی, آنالیز واریانس و آزمون توکی تجزیه و تحلیل شدند. یافته ها: نتایج حاصل از کاربرد غلظت های مختلف کلرور پتاسیم و فنیل افرین در گروه کنترل با گروه های آزمایش با مصرف 1 و 2 هفته ویتامین ث اختلاف معنی دار نداشتند. پاسخ انقباضی حاصل از کلرید پتاسیم در غلظت های 50,60 و 75 میلی مول در لیتر در گروه آزمایش 3و 4 هفته به ترتیب 2/0 ±2/2, 2/0 ±2/2, 2/0 ±3/2 و 2/0 ±96/1, 1/0 ±9/1, 1/0 ±97/1 و در گروه آزمایش 8 هفته به ترتیب 1/0 ± 5/1, 1/0 ±6/1 و 1/0 ± 6/1 گرم بر میلی متر مربع بود. نتایج انقباض حاصل از کاربرد غلظت های 1 و 5 میکرومول در لیتر فنیل افرین در گروه آزمایش 3 و 4 هفته به ترتیب 1/0 ±2/3, 2/0 ±5/3 و 1/0 ± 7/2, 1/0 ±3 و در گروه آزمایش 8 هفته به ترتیب 2/0 ± 5/2 و 2/0 ± 7/2 گرم بر میلی متر مربع بود. پاسخ انقباضی آئورت در تمام موارد ذکر شده در گروه های آزمایش به طور معنی داری (05/0 < P) کمتر از گروه کنترل بود.نتیجه گیری و توصیه ها: افزایش مصرف ویتامین ث می تواند قدرت انقباضی عضله صاف آئورت را کاهش دهد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    زاهدی اصل، صالح، پژوهی، ناصر، بدوی، محمد، و عصایی، راحله. (1382). تاثیر مصرف دراز مدت ویتامین ث بر انقباضات حاصل از کلرید پتاسیم و فنیل‏افرین درآئورت جدا شده‌ موش صحرایی. مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی زنجان (Journal of Advances in Medical and Biomedical Research)، 11(44)، 1-7. SID. https://sid.ir/paper/61646/fa

    Vancouver: کپی

    زاهدی اصل صالح، پژوهی ناصر، بدوی محمد، عصایی راحله. تاثیر مصرف دراز مدت ویتامین ث بر انقباضات حاصل از کلرید پتاسیم و فنیل‏افرین درآئورت جدا شده‌ موش صحرایی. مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی زنجان (Journal of Advances in Medical and Biomedical Research)[Internet]. 1382؛11(44):1-7. Available from: https://sid.ir/paper/61646/fa

    IEEE: کپی

    صالح زاهدی اصل، ناصر پژوهی، محمد بدوی، و راحله عصایی، “تاثیر مصرف دراز مدت ویتامین ث بر انقباضات حاصل از کلرید پتاسیم و فنیل‏افرین درآئورت جدا شده‌ موش صحرایی،” مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی زنجان (Journal of Advances in Medical and Biomedical Research)، vol. 11، no. 44، pp. 1–7، 1382، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/61646/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا