مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,553
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

0
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

غلظت فیتیک اسید و نسبت فیتیک اسید به روی در چند رقم گندم و چند نوع آرد در استان فارس، ایران

صفحات

 صفحه شروع 743 | صفحه پایان 755

کلیدواژه

ثبت نشده است

چکیده

 در سالهای اخیر استفاده از آرد کامل (سبوس دار) به خاطر داشتن مقادیر زیاد فیبر، ویتامین و املاح معدنی مورد توجه قرار گرفته است. در آرد گندم کامل مقدار برخی از مواد نامطلوب که مهمترین آن فیتیک اسید است، بالا می باشد. رقم های مختلف گندم از نظر غلظت فیتیک اسید تغییرات ژنوتیپی زیادی نشان می دهند. لذا می توان با توجه به این تغییرات، از ژنوتیپی که حاوی فیتیک اسید کمتر و روی بیشتری است در غذاهایی که پایه غلات دارند استفاده نمود. با توجه به این مساله که استان فارس قطب تولید گندم در کشور است اطلاع از وضعیت فیتیک اسید ارقام مختلف کشت شده در این استان ضروری به نظر می رسد. به منظور بدست آوردن چنین اطلاعاتی تعداد 17 رقم گندم رایج در استان که در شرایط یکسان در مرکز تحقیقات زرقان فارس کشت شده بود از بخش اصلاح ژنتیک این مرکز، یک نمونه گندم از کارخانه آرد پرورده (گندم منطقه گرمسیری)، و هفت نمونه آرد نان های مختلف از سطح نانوایی های شیراز جمع آوری و نمونه های با سبوس و بدون سبوس گندم ها بطور مجزا همراه با آردهای تهیه شده، از نظر غلظت فیتیک اسید و نسبت آن به روی و مقدار فعالیت آنزیم فیتاز مورد بررسی بررسی قرار گرفت. نتایج نشان می دهد روش جدا کردن سبوس (برحسب اینکه چند درصد از پوسته دانه به عنوان سبوس جدا می شود) بر ویژگی های بررسی شده در این پژوهش اثر کاملا معنی داری دارد. کمترین غلظت فیتیک اسید در ارقام پاواروس و نیک نژاد مشاهده شد، بزرگ ترین نسبت مولی فیتیک اسید به روی در ارقام فلات، نیک نژاد و شیراز و بیشترین غلظت روی در ارقام استار، فلات و نیک نژاد، بیشترین فعالیت آنزیم فیتاز به ترتیب در استار، S-78-11، S-79-10، نیک نژاد، مشاهده گردید.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    توجه، منصوره، یثربی، جعفر، کریمیان، نجفعلی، و علما، ویدا. (1390). غلظت فیتیک اسید و نسبت فیتیک اسید به روی در چند رقم گندم و چند نوع آرد در استان فارس, ایران. مجله بین المللی علوم و فناوری کشاورزی، 13(5)، 743-755. SID. https://sid.ir/paper/63094/fa

    Vancouver: کپی

    توجه منصوره، یثربی جعفر، کریمیان نجفعلی، علما ویدا. غلظت فیتیک اسید و نسبت فیتیک اسید به روی در چند رقم گندم و چند نوع آرد در استان فارس, ایران. مجله بین المللی علوم و فناوری کشاورزی[Internet]. 1390؛13(5):743-755. Available from: https://sid.ir/paper/63094/fa

    IEEE: کپی

    منصوره توجه، جعفر یثربی، نجفعلی کریمیان، و ویدا علما، “غلظت فیتیک اسید و نسبت فیتیک اسید به روی در چند رقم گندم و چند نوع آرد در استان فارس, ایران،” مجله بین المللی علوم و فناوری کشاورزی، vol. 13، no. 5، pp. 743–755، 1390، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/63094/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button