مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,241
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

545
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی تاثیر مصرف کتامین خوراکی بر شدت درد بعد از عمل در بیماران مبتلا به سوختگی

صفحات

 صفحه شروع 30 | صفحه پایان 36

چکیده

 سابقه و هدف: بیماران مبتلا به سوختگی در مرحله بعد از عمل به علت دبریدمان وسیع و برداشت گرافت, درد و سوزش شدیدی دارند و نیاز است از دوز کافی مسکن های قوی برای آنها استفاده شود. کتامین دارای خواص آنالژزیک و آرام بخشی است و با مهار گیرنده های NMDA در نخاع از تشدید و مزمن شدن درد جلوگیری می کند. در این مطالعه اثر کتامین خوراکی برای کنترل درد بعد از عمل در بیماران دچار سوختگی بررسی شده است. مواد و روش ها: این تحقیق به صورت کنترله و دو سویه کور بر روی 40 بیمار 15 تا 50 ساله با درصد سوختگی 10 تا 50 درصد انجام شد. نیمی از این بیماران در گروه آزمون هر 8 ساعت به میزان 2 میلی گرم / کیلوگرم کتامین به صورت خوراکی دریافت کردند.یافته ها: شدت درد ذکر شده توسط بیمار, نظر پرستار در مورد شدت درد بیمار و همچمین میزان مصرف داروی مخدر به طور قابل ملاحظه ای در گروه شاهد بیش از گروه آزمون به دست آمد. ارتباطی بین شدت درد بیمار با متغیرهای سن, جنس و درصد سوختگی وجود نداشت اما بین شدت درد و میزان مصرف مخدر و تعداد ضربان قلب بیمار ارتباطی مستقیم به دست آمد.نتیجه گیری: مصرف 2 میلی گرم / کیلوگرم کتامین به صورت خوراکی سبب کاهش شدت درد بیماران شده و میزان مصرف مسکن های مخدری را نیز شدیدا کاهش می دهد و تاثیری بر وضعیت هوشیاری بیماران ندارد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    بامشکی، سیدعلیرضا، میرحسینی، سیدمحمدابراهیم، جهانبخش، سیدسعید، و سلطانی، قاسم. (1384). بررسی تاثیر مصرف کتامین خوراکی بر شدت درد بعد از عمل در بیماران مبتلا به سوختگی. مجله انجمن آنستزیولوژی و مراقبتهای ویژه ایران، 27(50)، 30-36. SID. https://sid.ir/paper/63363/fa

    Vancouver: کپی

    بامشکی سیدعلیرضا، میرحسینی سیدمحمدابراهیم، جهانبخش سیدسعید، سلطانی قاسم. بررسی تاثیر مصرف کتامین خوراکی بر شدت درد بعد از عمل در بیماران مبتلا به سوختگی. مجله انجمن آنستزیولوژی و مراقبتهای ویژه ایران[Internet]. 1384؛27(50):30-36. Available from: https://sid.ir/paper/63363/fa

    IEEE: کپی

    سیدعلیرضا بامشکی، سیدمحمدابراهیم میرحسینی، سیدسعید جهانبخش، و قاسم سلطانی، “بررسی تاثیر مصرف کتامین خوراکی بر شدت درد بعد از عمل در بیماران مبتلا به سوختگی،” مجله انجمن آنستزیولوژی و مراقبتهای ویژه ایران، vol. 27، no. 50، pp. 30–36، 1384، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/63363/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا