مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

2,114
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

642
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

مطالعه تغییرات خواص فیزیکی و مکانیکی بطری های PET طی مدت ماندگاری نوشابه های گازدار و اثر آن روی نفوذ گاز کربن دیوکسید

صفحات

 صفحه شروع 339 | صفحه پایان 344

چکیده

 در این پژوهش تغییرات خواص فیزیکی و نفوذپذیری گاز کربن دیوکسید از بطری های بسته بندی نوشابه پلی اتیلن ترفتالات (PET) مطالعه شده است. به این منظور تعدادی از بطری های پر از نوشابه بلافاصله بعد از تولید به مدت 4.5 ماه(مدت زمان نگهداری) در دو دمای 10و 20oc نگهداری شدند. به فاصله هر دو هفته یکبار, در هر دو دما, دو بطری ازمحیط نگهداری خارج شده, خواص نوشابه نظیر چگالی,pH و همچنین فشار گازکربن دیوکسید درون بطری ها اندازه گیری شد. پس از خالی کردن و شستشوی بطری ها, خواص مکانیکی نمونه ها نیز اندازه گیری گردید. نتایج تغییر محسوسی در چگالی و pH نوشابه نشان نمی دهد, ولی میزان کاهش فشارگازکربن دیوکسید در دمای  20oc افزایش و پس از 4 ماه به نصف مقدار اولیه کاهش یافته است. ارزیابی خواص مکانیکی نشان می دهد که مقاومت در برابر نیروهای مکانیکی خارجی, خاصیت انعطاف پذیری و استحکام پلی اتیلن ترفتالات در اثر واکنش های موجود بین نوشابه و بطری کاهش یافته است. از آنجاکه مدول یانگ معیاری برای سنجش میزان استحکام است, کاهش این عامل پس از مدت زمان ماندگاری10 هفته ای, نشان دهنده کاهش میزان استحکام پلیمر است.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    ارومیه ای، عبدالرسول، ربیعی، احمد، و بیگلری، مهرداد. (1383). مطالعه تغییرات خواص فیزیکی و مکانیکی بطری های PET طی مدت ماندگاری نوشابه های گازدار و اثر آن روی نفوذ گاز کربن دیوکسید. علوم و تکنولوژی پلیمر (فارسی)، 17(6 (پیاپی 74))، 339-344. SID. https://sid.ir/paper/6393/fa

    Vancouver: کپی

    ارومیه ای عبدالرسول، ربیعی احمد، بیگلری مهرداد. مطالعه تغییرات خواص فیزیکی و مکانیکی بطری های PET طی مدت ماندگاری نوشابه های گازدار و اثر آن روی نفوذ گاز کربن دیوکسید. علوم و تکنولوژی پلیمر (فارسی)[Internet]. 1383؛17(6 (پیاپی 74)):339-344. Available from: https://sid.ir/paper/6393/fa

    IEEE: کپی

    عبدالرسول ارومیه ای، احمد ربیعی، و مهرداد بیگلری، “مطالعه تغییرات خواص فیزیکی و مکانیکی بطری های PET طی مدت ماندگاری نوشابه های گازدار و اثر آن روی نفوذ گاز کربن دیوکسید،” علوم و تکنولوژی پلیمر (فارسی)، vol. 17، no. 6 (پیاپی 74)، pp. 339–344، 1383، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/6393/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا