مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

6,510
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

1,460
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی PH و Titratable Acidity در برخی از نوشابه های گازدار ایرانی (1382)

صفحات

 صفحه شروع 313 | صفحه پایان 319

چکیده

 سابقه و هدف: اروژن به عنوان از دست رفتن غیرقابل برگشت نسج سخت دندانی در اثر یک پروسه شیمیایی, بدون درگیر بودن باکتری ها تعریف گردیده است. اروژن دندانی عامل مهمی در تخریب دندان نزد همه گروه های سنی به خصوص کودکام می باشد. تصور می شود اسیدهای با منشا داخلی (شیره معده) و خارجی (مواد غذایی ترش و نوشابه های گازدار) عوامل اصلی ایجاد اروژن هستند. شواهد درباره بروز اروژن توسط نوشابه های گازدار به طور چشمگیری روبه افزایش نهاده است. زیرا مصرف این گونه نوشابه ها به طور تاسف انگیزی طی دو دهه گذشته افزایش یافته است. بنابراین بررسی قدرت اسیدی نوشابه های ساخت داخل کشور ضروری می نماید. هدف از این مطالعه بررسی PH و Titratable Acidity (TA) برخی از نوشابه های گازدار تولید داخل کشور می باشد.مواد و روش ها: این مطالعه تجربی از نوع آزمایشگاهی در کرمان برای کنترل PH و TA نوشابه های گازدار کولا, پرتقالی و لیمویی تولید داخل کشور طراحی شد. در این تحقیق, 23 نوع نوشابه از گروه های سه گانه فوق تهیه و PH, TA آنها در آزمایشگاه طی سه نوبت یعنی حدود 10 روز پس از تولید, حدود 2 ماه, و حدود 4 ماه پس از تولید با دستگاه PH متر دیجیتالی و با روش خنثی سازی اسید و رنگ سنجی (تیتراسیون) بررسی شد. آنگاه یافته ها با برنامه آماری SPSS10 و آزمون های paired و ANOVA مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.یافته ها: تجزیه و تحلیل داده ها نشان داد که PH نوشابه های مورد بررسی در محدوده 3-2.5 بوده, PH نوشابه های کولا از نوشابه های پرتقالی و لیمویی کمتر بود (P<0.05). TA در نوشابه های پرتقالی اندکی بیشتر از نوشابه های کولا و لیمویی بود اما این اختلاف معنی دار نبود. TA نوشابه های مورد بررسی در محدوده 0.14-0.11 قرار داشت.نتیجه گیری: با توجه به PH و TA به نظر می رسد تمامی نوشابه های مورد بررسی با این روش مطالعه, از نظر قدرت و توانایی ایجاد اروژن دندانی در گروه کم با قدرت ضعیف جای می گیرند اما این نتیجه به مفهوم بی ضرر بودن آنها برای دندان ها و سلامت جسم نمی باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    پوراسلامی، حمیدرضا، و ارسلانی، عباس. (1385). بررسی PH و Titratable Acidity در برخی از نوشابه های گازدار ایرانی (1382). مجله دانشکده دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی (JOURNAL OF DENTAL SCHOOL SHAHID BEHESHTI UNIVERSITY OF MEDICAL SCIENCE)، 24(3 (پی در پی 69))، 313-319. SID. https://sid.ir/paper/22091/fa

    Vancouver: کپی

    پوراسلامی حمیدرضا، ارسلانی عباس. بررسی PH و Titratable Acidity در برخی از نوشابه های گازدار ایرانی (1382). مجله دانشکده دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی (JOURNAL OF DENTAL SCHOOL SHAHID BEHESHTI UNIVERSITY OF MEDICAL SCIENCE)[Internet]. 1385؛24(3 (پی در پی 69)):313-319. Available from: https://sid.ir/paper/22091/fa

    IEEE: کپی

    حمیدرضا پوراسلامی، و عباس ارسلانی، “بررسی PH و Titratable Acidity در برخی از نوشابه های گازدار ایرانی (1382)،” مجله دانشکده دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی (JOURNAL OF DENTAL SCHOOL SHAHID BEHESHTI UNIVERSITY OF MEDICAL SCIENCE)، vol. 24، no. 3 (پی در پی 69)، pp. 313–319، 1385، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/22091/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا