مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,109
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

343
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

مقایسه بی خطری و موثر بودن تغذیه زودرس پس از عمل هیسترکتومی شکمی

صفحات

 صفحه شروع 95 | صفحه پایان 91

چکیده

 هدف: پس از عمل, تغذیه خوراکی زودرس, کاهش از دست دادن پروتئین در بهبودی ترمیم زخم و وضعیت روحی بیمار تاثیر داشته و موجب بهبودی سریع تر بیمار می شود. لذا شروع زودهنگام رژیم خوراکی در طی دهه های اخیر مورد توجه قرار گرفته و هدف از این بررسی, ارزیابی کم خطر بودن و موثر بودن تغذیه زودرس خوراکی در مقایسه با شروع تغذیه تاخیری در بیمارانی که تحت عمل جراحی هیسترکتومی شکمی قرار می گیرند می باشد.مواد و روش: این یک مطالعه آینده نگر است که بر روی 80 بیمار که تحت عمل هیسترکتومی شکمی قرار گرفته اند صورت گرفته است. بیماران به صورت تصادفی در دو گروه با شروع زودرس خوراکی و شروع تاخیری تقسیم شدند. گروه اول در عرض 8- 6 ساعت پس از عمل رژیم خوراکی دریافت کردند درحالی که گروه دوم (تغذیه تاخیری) تا 24-18 ساعت تغذیه خوراکی دریافت نکردند و سپس رژیم مایعات صاف شروع و در طی روزهای دوم و سوم تبدیل به رژیم معمولی شد.نتایج: تعداد بیماران 80 نفر بود به طوری که 40 نفر در هر گروه تحت مطالعه قرار گرفتند. بیماران از نظر سن, نوع بیماری و طول مدت جراحی یکسان بودند. در گروه تغذیه زودرس, تهوع شایعتر بود. استفراغ, دیستانسیون طولانی مدت شکمی, ایلئوس پس از عمل, گذاشتن سوند معده در هر دو گروه تقریبا یکسان بود. طول زمان برگشت صداهای روده ای (در گروه با تغذیه زودرس 1.1±1.7 روز در مقایسه با 2.2±1.1  روز (P=0.007) زمان شروع رژیم جامد (در گروه با تغذیه زودرس 1.2±1.8 روز در مقایسه با 1.4 ±2.9 روز (P<0.0001) و مدت بستری (در گروه با تغذیه زودرس 1±3.2 روز در مقایسه با 3.1±9.3 روز (P=0.007) بود که به طور قابل ملاحظه ای کمتر می باشد.نتیجه گیری: تغذیه زودرس خوراکی در بیماران هیسترکتومی شده, به نظر می رسد روشی سالم و قابل تحمل بوده و ترخیص سریع بیمار را فراهم می کند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    توسلی، فاطمه، توسلی، علیرضا، وحیدرودسری، فاطمه، و توسلی، سمیرا. (1383). مقایسه بی خطری و موثر بودن تغذیه زودرس پس از عمل هیسترکتومی شکمی. مجله زنان مامایی و نازایی ایران، 7(2)، 95-91. SID. https://sid.ir/paper/64685/fa

    Vancouver: کپی

    توسلی فاطمه، توسلی علیرضا، وحیدرودسری فاطمه، توسلی سمیرا. مقایسه بی خطری و موثر بودن تغذیه زودرس پس از عمل هیسترکتومی شکمی. مجله زنان مامایی و نازایی ایران[Internet]. 1383؛7(2):95-91. Available from: https://sid.ir/paper/64685/fa

    IEEE: کپی

    فاطمه توسلی، علیرضا توسلی، فاطمه وحیدرودسری، و سمیرا توسلی، “مقایسه بی خطری و موثر بودن تغذیه زودرس پس از عمل هیسترکتومی شکمی،” مجله زنان مامایی و نازایی ایران، vol. 7، no. 2، pp. 95–91، 1383، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/64685/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button