مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

3,165
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

0
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی اثرات زعفران بر سیستم ایمنی ذاتی و هومورال مردان

صفحات

 صفحه شروع 29 | صفحه پایان 37

چکیده

 مقدمه: زعفران ادویه ای ارزشمند و غنی از کاروتنوییدها می باشد و در طب سنتی جهت درمان بسیاری از بیماریها به کار می رود. این پژوهش به منظور بررسی اثرات مصرف زعفران بر سیستم ایمنی ذاتی و هومورال دانشجویان سالم مذکر انجام شد. روش کار: برای انجام این پژوهش که از نوع تجربی می باشد از بین 126 دانشجوی مذکر داوطلب,  41دانشجوی سالم که واجد معیارهای ورود به مطالعه بودند انتخاب شدند و در دو گروه شاهد و مطالعه به مدت 6 هفته به ترتیب شیر و شیر همراه با زعفران مصرف نمودند و نمونه خون آنها در هفته صفر, سه و شش گرفته شد .ایمنی ذاتی از طریق سنجش درصد و تعداد مونوسیت ها, نوتروفیل ها, ائوزینوفیل ها, بازوفیل ها, پلاکت ها و تعداد کلی گلبولهای سفید, غلظت CRP و غلظت کمپلمان C3 و C4 و ایمنی هومورال از طریق سنجش درصد لنفوسیت ها و غلظتIgG , IgM و IgA ارزیابی شد .نتایج: 3 هفته پس از مصرف زعفران, تعدادمونوسیت ها و غلظت IgG سرم به طور معنی داری افزایش یافت P<0.05) و (P=0.01. تعداد کلی گلبولهای سفید و پلاکت ها نیز کاهش معنی داری را نشان دادند (P<0.05). پس از گذشت 6 هفته, تعداد مونوسیت ها و غلظت IgG نسبت به هفته سوم کاهش معنی دار P<0.05) و (P<0.001 و تعداد پلاکت ها افزایش معنی داری (P<0.05) پیدا کردند .نتیجه گیری: این پژوهش نشان می دهد که مصرف زعفران منجر به تقویت سیستم ذاتی و هومورال می شود و خاصیت ضدالتهابی دارد. اثرات مذکور وابسته به مدت زمان مصرف زعفران می باشد .

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    نیک بخت، سعید، قضاوی، علی، غفاری، زهرا، کلانتری، معصومه، و مهری، مرجان. (1382). بررسی اثرات زعفران بر سیستم ایمنی ذاتی و هومورال مردان. مجله دانشگاه علوم پزشکی اراک (ره‌ آورد دانش)، 6(1 (پیاپی 22))، 29-37. SID. https://sid.ir/paper/69630/fa

    Vancouver: کپی

    نیک بخت سعید، قضاوی علی، غفاری زهرا، کلانتری معصومه، مهری مرجان. بررسی اثرات زعفران بر سیستم ایمنی ذاتی و هومورال مردان. مجله دانشگاه علوم پزشکی اراک (ره‌ آورد دانش)[Internet]. 1382؛6(1 (پیاپی 22)):29-37. Available from: https://sid.ir/paper/69630/fa

    IEEE: کپی

    سعید نیک بخت، علی قضاوی، زهرا غفاری، معصومه کلانتری، و مرجان مهری، “بررسی اثرات زعفران بر سیستم ایمنی ذاتی و هومورال مردان،” مجله دانشگاه علوم پزشکی اراک (ره‌ آورد دانش)، vol. 6، no. 1 (پیاپی 22)، pp. 29–37، 1382، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/69630/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    مرکز اطلاعات علمی SID
    strs
    دانشگاه امام حسین
    بنیاد ملی بازیهای رایانه ای
    کلید پژوه
    ایران سرچ
    ایران سرچ
    فایل موجود نیست.
    بازگشت به بالا