مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,464
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

652
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

مطالعه اثر انواع مختلف عسل بر رشد سویه استاندارد سودوموناس آئروژینوزا در شرایط برون تنی

صفحات

 صفحه شروع 181 | صفحه پایان 186

چکیده

 زمینه و هدف: سودوموناس آئروژیناس (Pseudomonas aeroginosa) یک باسیل گرم منفی است که به صورت فلور طبیعی در دستگاه گوارش و پوست یافت می شود. این باکتری در ایجاد عفونت های فرصت طلب در سوختگی ها و زخم ها از اهمیت خاصی برخوردار است و با توجه به مقاومت این باکتری به طیف وسیعی از آنتی بیوتیک ها, یافتن مواد جایگزین بدون عوارض مانند عسل توسط بعضی از متخصصین توصیه شده است. با توجه به خواص ضد میکروبی عسل های مختلف بر آن شدیم تا در این مطالعه اثر این ماده را در منطقه کاشان روی باکتری فوق مورد بررسی و مطالعه قرار دهیم. مواد و روش ها: این مطالعه با روش آزمایشگاهی انجام شد. از 15 نمونه عسل تهیه شده, 8 نمونه عسل انتخاب و پس از انجام آزمایشات شیمیایی, مقدار قندهای احیا کننده, آنزیم دیاستاز و مقدار قند ساکارز آن ها تعیین گردید. به این ترتیب 6 نمونه عسل طبیعی و دو نمونه عسل غیرطبیعی و یک نمونه عسل ساختگی از شکر جهت کنترل انتخاب گردیدند. پس از تهیه رقت های 5, 10, 15, 20, 25, 30% از هریک از نمونه ها در محیط مولرهینتون (V/V), سوش استاندارد (27853=ATCC) سودوموناس آئروژینوزا روی محیط های فوق کشت و نتایج ارزیابی گردید. دو نمونه عسل طبیعی نیز بعد از حرارت دادن با رقت های فوق, مورد مطالعه قرار گرفتند. یافته ها: نتایج نشان داد که عسل طبیعی دارای سطح آنزیم استاندارد از رقت 10% به بالا روی رشد باکتری موثر بوده و از رقت 20% به بالا کاملا مانع رشد باکتری شد در حالی که عسل های طبیعی فاقد آنزیم دیاستاز اثرات ضد میکروبی کمتری داشتند. عسل های غیرطبیعی هیچ گونه اثر ضدمیکروبی نداشتند. نتایج نشان داد که حرارت دادن باعث کاهش خاصیت ضدمیکروبی عسل می شود. نتیجه گیری: نتایج نشان می دهد که عسل های طبیعی دارای اثرات ضد میکروبی روی سودوموناس آئروژینوزا هستند و با توجه به مقاومت این باکتری نسبت به طیف وسیعی از آنتی بیوتیک ها, به عنوان یک جایگزین با پایش کامل عفونت و انجام تحقیقات درون تنی بیشتر, می تواند مورد نظر قرار گیرد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    صفاری، محمود، تقی زاده، محسن، و پوربابایی، محمد. (1385). مطالعه اثر انواع مختلف عسل بر رشد سویه استاندارد سودوموناس آئروژینوزا در شرایط برون تنی . مجله دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان، 5(3 (پی در پی20))، 181-186. SID. https://sid.ir/paper/71207/fa

    Vancouver: کپی

    صفاری محمود، تقی زاده محسن، پوربابایی محمد. مطالعه اثر انواع مختلف عسل بر رشد سویه استاندارد سودوموناس آئروژینوزا در شرایط برون تنی . مجله دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان[Internet]. 1385؛5(3 (پی در پی20)):181-186. Available from: https://sid.ir/paper/71207/fa

    IEEE: کپی

    محمود صفاری، محسن تقی زاده، و محمد پوربابایی، “مطالعه اثر انواع مختلف عسل بر رشد سویه استاندارد سودوموناس آئروژینوزا در شرایط برون تنی ،” مجله دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان، vol. 5، no. 3 (پی در پی20)، pp. 181–186، 1385، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/71207/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button