مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,433
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

802
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی خشک کردن برگه های توت فرنگی با استفاده از آبگیری اسمزی

صفحات

 صفحه شروع 268 | صفحه پایان 278

چکیده

 فرآیند خشک کردن اسمزی, استفاده از محلول هیپرتونیک (اسمزی) جهت کاهش آب در محصول می باشد. در این پژوهش بهینه سازی خشک کردن توت فرنگی بر مبنای ویژگی های شیمیایی و حسی مورد مطالعه قرار گرفت. برای انتخاب بهترین تیمار اسمزی جهت تولید برگه های توت فرنگی خشک شده از میزان آب خارج شده و مواد جامد جذب شده در طی 5 ساعت و در زمان های 1, 2, 3, 4 و 5 ساعت توسط محلول های اسمزی مختلف در دو دمای متفاوت استفاده شد. تیمارهای مورد استفاده شامل محلول های اسمزی مختلف و غلظت های مختلف کلرید کلسیم (750. و %1.5) و دماهای 35 و 45 درجه سانتیگراد بود. نتایج نشان داد که در بین 8 تیمار مختلف, تیمار 8 (محلول اسمزی حاوی 50% فروکتوز به همراه 20% ساکارز, کلرید کلسیم %1.5, دمای 45 درجه سانتیگراد و زمان 5 ساعت) به نحو بهتری توانست باعث خشک کردن اسمزی توت فرنگی ها شود و به عنوان بهترین تیمار شناخته شد. در نمونه های توت فرنگی خشک شده به روش اسمزی و کنترل به ترتیب میزان رطوبت (28 و %88), pH (3.55 و 3.15), اسیدیته (0.043 و %0.053), بریکس (24 و 6%), قند کل (14.5 و %4.5), ویتامین C (9mg/100 g و 25.5) و آنتوسیانین (75.5mg/Kg و 102.75) بودند. همچنین ویژگی های حسی توت فرنگی های خشک شده اسمزی دارای ظاهر, رنگ, سفتی و عطر و طعم بهتری نسبت به نمونه کنترل بودند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    شرافتخواه آذری، شهین، فتحی آچاچلویی، بهرام، و علیرضالو، کاظم. (1396). بررسی خشک کردن برگه های توت فرنگی با استفاده از آبگیری اسمزی. علوم و صنایع غذایی ایران، 14(66)، 268-278. SID. https://sid.ir/paper/71660/fa

    Vancouver: کپی

    شرافتخواه آذری شهین، فتحی آچاچلویی بهرام، علیرضالو کاظم. بررسی خشک کردن برگه های توت فرنگی با استفاده از آبگیری اسمزی. علوم و صنایع غذایی ایران[Internet]. 1396؛14(66):268-278. Available from: https://sid.ir/paper/71660/fa

    IEEE: کپی

    شهین شرافتخواه آذری، بهرام فتحی آچاچلویی، و کاظم علیرضالو، “بررسی خشک کردن برگه های توت فرنگی با استفاده از آبگیری اسمزی،” علوم و صنایع غذایی ایران، vol. 14، no. 66، pp. 268–278، 1396، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/71660/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button