مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

431
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

601
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی تنوع ترکیبات فیتوشیمیایی و اثرات ضد باکتریایی اسانس گیاه درمنه معطر (Artemisia fragrans Willd. ) در فصول مختلف

صفحات

 صفحه شروع 357 | صفحه پایان 367

چکیده

 در این تحقیق تاثیر تنوع فصلی بر نوع و درصد ترکیبات فیتوشیمیایی اسانس گیاه معطر درمنه برای نخستین بار در گیاه دارویی درمنه معطر Artemisia fragrans Willd. بررسی شد. نمونه های گیاهی در چهار فصل متفاوت جمع آوری و سپس توسط دستگاه کلونجر اسانس گیری شدند. در ادامه اسانس فصول مختلف با استفاده از دستگاه کروماتوگرافی گازی-طیف سنج جرمی آنالیز شدند. در مجموع 50 ترکیب مختلف در 4 نوع اسانس حاصل از فوصل مختلف شناسایی شد. اجزای اصلی اسانس در فصل های مختلف شامل کامفور, توجون, 1, 8-سینئول بودند. همچنین نتایج آنالیز نشان داد که منوترپن ها بخش عمده ترکیبات اسانس در شهریور (87/91 %), آذر (55/90 %), اردیبهشت (32/96 %) و تیر (4/95 %) بودند. بیشترین مقدار ترکیبات فنولی (mg GAE/g 49/5) و ظرفیت آنتی اکسیدانی (89/28 %) در اسانس حاصل از شهرویور ماه مشاهده شد. اثرات ضد باکتریایی اسانس فصول مختلف با استفاده از روش انتشار دیسک بر روی باکتری های Escherichia coli, Proteus vulgaris, Klebsiella pneumonia, Staphylococcus aureus وBacillus subtillus انجام گرفت. بر اساس نتایج تحقیق, باکتری های گرم منفی (E. coli, P. vulgaris وK. Pneumonia ) در برابر اسانس درمنه معطر در مقایسه با باکتری های گرم مثبت (S. aureus و B. subtillus) حساس تر بودند. نتایج این تحقیق می تواند در تعیین بهترین تاریخ نمونه برداری از این گیاه جهت مصارف دارویی و ضدباکتریایی مفید باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    یونسی حمزه خانلو، مهدی، آقافرمانی، بیوک، علیرضالو، کاظم، فتحی زاده، امید، و سبزی نوجه ده، محسن. (1398). بررسی تنوع ترکیبات فیتوشیمیایی و اثرات ضد باکتریایی اسانس گیاه درمنه معطر (Artemisia fragrans Willd. ) در فصول مختلف. علوم و صنایع غذایی ایران، 16(91 )، 357-367. SID. https://sid.ir/paper/71692/fa

    Vancouver: کپی

    یونسی حمزه خانلو مهدی، آقافرمانی بیوک، علیرضالو کاظم، فتحی زاده امید، سبزی نوجه ده محسن. بررسی تنوع ترکیبات فیتوشیمیایی و اثرات ضد باکتریایی اسانس گیاه درمنه معطر (Artemisia fragrans Willd. ) در فصول مختلف. علوم و صنایع غذایی ایران[Internet]. 1398؛16(91 ):357-367. Available from: https://sid.ir/paper/71692/fa

    IEEE: کپی

    مهدی یونسی حمزه خانلو، بیوک آقافرمانی، کاظم علیرضالو، امید فتحی زاده، و محسن سبزی نوجه ده، “بررسی تنوع ترکیبات فیتوشیمیایی و اثرات ضد باکتریایی اسانس گیاه درمنه معطر (Artemisia fragrans Willd. ) در فصول مختلف،” علوم و صنایع غذایی ایران، vol. 16، no. 91 ، pp. 357–367، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/71692/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button