مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

504
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

662
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی فعالیت ضدمیکروبی اسانس رازیانه بر تعدادی از ریزاندامگان عامل عفونت و مسمومیت غذایی و برهمکنش آن با آنتی بیوتیک کانامایسین

صفحات

 صفحه شروع 233 | صفحه پایان 241

چکیده

 اخیرا, استفاده از نگهدارنده های شیمیایی و سنتزی برای کنترل رشد ریزاندامگان بیماری زا به طور چشم گیری کاهش یافته است. امروزه, اسانس های روغنی به عنوان یک نگهدارنده طبیعی در نظر گرفته می شوند. رازیانه یکی از گیاهان دارویی معطر می باشد که می توان از آن به عنوان یک نگهدارنده طبیعی استفاده کرد. در این پژوهش, برای بررسی فعالیت ضد میکروبی اسانس رازیانه بر تعدادی از ریزاندامگان عامل عفونت و مسمومیت غذایی (اشرشیا کلی, استافیلوکوکوس اورئوس و کاندیدا آلبیکنس) از روش های دیسک دیفیوژن آگار (کربی-بوئر), چاهک آگار, تعیین حداقل غلظت مهارکنندگی و تعیین حداقل غلظت کشندگی استفاده شد. برهمکنش اسانس رازیانه با آنتی بیوتیک کانامایسین نیز بررسی شد. نتایج آزمون های دیسک دیفیوژن اگار و چاهک آگار نشان داد که حساس ترین باکتری با بیشترین قطر هاله عدم رشد نسبت به سایر ریزاندامگان بیماری-زا, استافیلوکوکوس اورئوس بود. برهمکنش اسانس رازیانه با آنتی بیوتیک کانامایسین برای باکتری های استافیلوکوکوس اورئوس و اشرشیا کلی به صورت اثر سینرژیستی مشاهده شد. حداقل غلظت مهارکنندگی اسانس رازیانه برای استافیلوکوکوس اورئوس, اشرشیا کلی و کاندیدا آلبیکنس به ترتیب 25, 50 و 100 میلی گرم بر میلی لیتر بود. به طور کلی می توان بیان کرد که اسانس رازیانه در شرایط برون تنی به خوبی توانست از رشد اشرشیا کلی, استافیلوکوکوس اورئوس و کاندیدا آلبیکنس جلوگیری نماید.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    علیزاده بهبهانی، بهروز، نوشاد، محمد، و فلاح، فرشته. (1398). بررسی فعالیت ضدمیکروبی اسانس رازیانه بر تعدادی از ریزاندامگان عامل عفونت و مسمومیت غذایی و برهمکنش آن با آنتی بیوتیک کانامایسین. علوم و صنایع غذایی ایران، 16(91 )، 233-241. SID. https://sid.ir/paper/71702/fa

    Vancouver: کپی

    علیزاده بهبهانی بهروز، نوشاد محمد، فلاح فرشته. بررسی فعالیت ضدمیکروبی اسانس رازیانه بر تعدادی از ریزاندامگان عامل عفونت و مسمومیت غذایی و برهمکنش آن با آنتی بیوتیک کانامایسین. علوم و صنایع غذایی ایران[Internet]. 1398؛16(91 ):233-241. Available from: https://sid.ir/paper/71702/fa

    IEEE: کپی

    بهروز علیزاده بهبهانی، محمد نوشاد، و فرشته فلاح، “بررسی فعالیت ضدمیکروبی اسانس رازیانه بر تعدادی از ریزاندامگان عامل عفونت و مسمومیت غذایی و برهمکنش آن با آنتی بیوتیک کانامایسین،” علوم و صنایع غذایی ایران، vol. 16، no. 91 ، pp. 233–241، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/71702/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button