مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

426
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

199
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی خصوصیات فیزیکوشیمیائی و آنتی اکسیدانی برخی ارقام سیب در منطقه زنجان

صفحات

 صفحه شروع 51 | صفحه پایان 62

چکیده

 سیب ها یک منبع مهم پلی فنول در رژیم غذایی انسان بوده و مصرف این میوه با پیشگیری از بیماری های حادشونده ارتباط دارد. این تحقیق درسال 1396 با اندازه گیری خصوصیات فیزیکوشیمیائی و آنتی اکسیدانی پوست و گوشت برخی ارقام سیب کشت شده درمنطقه زنجان به عنوان راهکاری مناسب برای ارزش گذاری به آن ها انجام شد. میزان فنول کل, فلاونوئید کل, آنتوسیانین, کلروفیل, کارتنوئید, فعالیت آنتی اکسیدانی, پکتین, مواد جامد محلول, اسید کل و شاخص طعم در پوست و گوشت نه رقم سیب (Malus domastica) از جمله "تاپ رد", "گرانی اسمیت", "دلبار استیوال", " گلدن پرایمرز", " آیدارد", "رد دلشیز", " رد استارکینگ", "جنا گلد" و "گلدن دلشیز" ارزیابی و خوشه بندی شدند. مطابق با تجزیه خوشه ای بر اساس تجمع مواد فنولی در پوست میوه, رقم گرانی اسمیت و رد دلیشیز تفاوت معنی داری با یکدیگر نداشته و دارای حداقل اختلاف معنی دار با سیب رقم تاپ رد بود. نتایج حاصل نشان داد که مقدار ترکیب های فنولی در پوست میوه در مقایسه با گوشت بیشتر بوده و همچنین مقداراین ترکیبات در ارقام مختلف میوه متفاوت بود. به طوری که بیشترین میزان فنول کل, کلروفیل, کارتنوئید, فلاونوئید و آنتوسانین در پوست میوه مشاهده شد. به عنوان یک نتیجه نهائی بیشترین مقدارفنول پوست (4/6 میلی گرم برگرم), فنول(31/2 درصد), کلروفیل پوست (82/80 میلی گرم برگرم) وخاصیت آنتی اکسیدانی(73/83 درصد) در رقم گرانی اسمیت در مقایسه با بقیه ارقام مشاهده شد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    ربیعی، ولی، حیدرنژادگیگلو، رسول، و رضوی، فرهنگ. (1398). بررسی خصوصیات فیزیکوشیمیائی و آنتی اکسیدانی برخی ارقام سیب در منطقه زنجان. علوم و صنایع غذایی ایران، 16(92 )، 51-62. SID. https://sid.ir/paper/71779/fa

    Vancouver: کپی

    ربیعی ولی، حیدرنژادگیگلو رسول، رضوی فرهنگ. بررسی خصوصیات فیزیکوشیمیائی و آنتی اکسیدانی برخی ارقام سیب در منطقه زنجان. علوم و صنایع غذایی ایران[Internet]. 1398؛16(92 ):51-62. Available from: https://sid.ir/paper/71779/fa

    IEEE: کپی

    ولی ربیعی، رسول حیدرنژادگیگلو، و فرهنگ رضوی، “بررسی خصوصیات فیزیکوشیمیائی و آنتی اکسیدانی برخی ارقام سیب در منطقه زنجان،” علوم و صنایع غذایی ایران، vol. 16، no. 92 ، pp. 51–62، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/71779/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button