مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

485
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

582
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر ضد میکروبی و ضد اکسایشی فیلم های پلی پروپیلن پوشانده شده با عصاره های گیاهی مورد و رزماری در بسته بندی سس مایونز

صفحات

 صفحه شروع 113 | صفحه پایان 126

چکیده

 در میان انواع فناوری های بسته بندی فعال موجود, بسته بندی ضد میکروبی زمینه ای است که به تازگی روی آن تحقیقات بیشتری متمرکز شده است. این تحقیق با هدف بررسی خواص ضد میکروبی و ضد اکسایشی فیلم های پلی پروپیلن پوشانده شده با عصاره مورد و رزماری بر سس مایونز انجام گرفت. عصاره گیاهان مورد و رزماری به در سطوح 0, 1/0, 15/0 و 2/0 درصد در پوشش دهی سطح فیلم های پلی پروپیلن به کار رفت. خواص شیمیایی سس مایونز (pH, اسیدیته, عدد پراکسید), خواص ضد میکروبی علیه باکتری های اشریشیا کلی و استافیلوکوکوس اورئوس و قارچ کاندیدا آلبیکنس به تنهایی و در حضور سس مایونز, خواص حسی (بو, مزه, رنگ, پذیرش کلی) در مدت 21 روز با فواصل زمانی 7 روز در دمای 4 درجه سانتی گراد بررسی شد. با گذشت زمان نرخ تغییرات pH کاهش و اسیدیته افزایشی بود و در مدت 21 روز در همه تیمارها تغییرات pH (کمتر از 1/4) و اسیدیته (72/0 – 69/0 درصد) در محدوده استاندارد قرار داشت. عدد پراکسید سس مایونز نگهداری شده در فیلم های پلی پروپیلن نسبت به تیمار شاهد به طور معنی داری کاهش یافت. فیلم های پلی پروپیلن حاوی عصاره رزماری دارای خاصیت ضد میکروبی بیشتری نسبت به عصاره مورد بودند. بار میکروبی تیمار شاهد با گذشت زمان افزایش و اما بار میکروبی سس مایونز در حضور فیلم های پلی پروپیلن حاوی عصاره مورد و رزماری کاهش یافت (05/0>p). عصاره مورد و رزماری با بهبود بو و مزه موجب افزایش مقبولیت کلی سس مایونز نسبت به تیمار شاهد گردید. بهترین تیمار در افزایش ماندگاری سس مایونز پوشش دهی فیلم های پلی پروپیلن با غلظت 15/0 درصد عصاره رزماری شناخته شد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    موسی پوربالغ، ثناء، و یاسینی اردکانی، سیدعلی. (1398). اثر ضد میکروبی و ضد اکسایشی فیلم های پلی پروپیلن پوشانده شده با عصاره های گیاهی مورد و رزماری در بسته بندی سس مایونز. علوم و صنایع غذایی ایران، 16(97 )، 113-126. SID. https://sid.ir/paper/71826/fa

    Vancouver: کپی

    موسی پوربالغ ثناء، یاسینی اردکانی سیدعلی. اثر ضد میکروبی و ضد اکسایشی فیلم های پلی پروپیلن پوشانده شده با عصاره های گیاهی مورد و رزماری در بسته بندی سس مایونز. علوم و صنایع غذایی ایران[Internet]. 1398؛16(97 ):113-126. Available from: https://sid.ir/paper/71826/fa

    IEEE: کپی

    ثناء موسی پوربالغ، و سیدعلی یاسینی اردکانی، “اثر ضد میکروبی و ضد اکسایشی فیلم های پلی پروپیلن پوشانده شده با عصاره های گیاهی مورد و رزماری در بسته بندی سس مایونز،” علوم و صنایع غذایی ایران، vol. 16، no. 97 ، pp. 113–126، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/71826/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button