Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

11,514
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

977
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی خاصیت آنتی اکسیدانی و ضد میکروبی عصاره متانولی پوست سبز پسته (Pistachia vera)

صفحات

 صفحه شروع 111 | صفحه پایان 120

چکیده

 ترکیبات فنولیک, به ویژه آنهایی که منشا گیاهی دارند, به دلیل خصوصیات آنتی اکسیدانی شان بخش اساسی از رژیم غذایی انسان را تشکیل می دهند. مقدار فنولیک کل و فعالیت آنتی اکسیدانی و ضد میکروبی عصاره متانولی پوست سبز چند رقم پسته ایرانی (فندقی, کله قوچی, احمد آقایی, فروتنی و سید علی آقایی) مورد بررسی قرار گرفت. مقدار ترکیبات فنولیک بین 15.3 (رقم کله قوچی) تا 31.1 میلی گرم/ گرم معادل گالیک اسید (رقم احمد آقایی) بود. ظرفیت آنتی اکسیدانی عصاره ها با استفاده از دو روش  DPPHو ABTS مورد ارزیابی قرار گرفت. در هر دو روش وابستگی غلظت با خاصیت آنتی اکسیدانی در تمام رقم ها مشاهده گردید. خاصیت آنتی اکسیدانی رقم احمد آقایی در هر دو روش بیشتر از رقم های دیگر بود. خاصیت ضد میکروبی نمونه ها در مقابل باکتریهای گرم منفی و گرم مثبت و همچنین قارچ ها بررسی شد. عصاره تمام رقم ها تنها بر روی دو باکتری گرم مثبت باسیلوس سرئوس و استافیلوکوکوس اورئوس خاصیت بازدارندگی رشد داشتند. در مورد تمام رقم ها باسلوس سرئوس حساسیت بیشتری نسبت به استافیلوکوکوس اورئوس از خود نشان داد. این نتایج نشان داد که پوست سبز پسته می تواند به عنوان یک منبع ارزان و قابل دسترس ترکیبات فعال زیستی در نظر گرفته شود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    رجایی، احمد، برزگر، محسن، و سحری، محمدعلی. (1390). بررسی خاصیت آنتی اکسیدانی و ضد میکروبی عصاره متانولی پوست سبز پسته (Pistachia vera). علوم و صنایع غذایی ایران، 8(1)، 111-120. SID. https://sid.ir/paper/71937/fa

    Vancouver: کپی

    رجایی احمد، برزگر محسن، سحری محمدعلی. بررسی خاصیت آنتی اکسیدانی و ضد میکروبی عصاره متانولی پوست سبز پسته (Pistachia vera). علوم و صنایع غذایی ایران[Internet]. 1390؛8(1):111-120. Available from: https://sid.ir/paper/71937/fa

    IEEE: کپی

    احمد رجایی، محسن برزگر، و محمدعلی سحری، “بررسی خاصیت آنتی اکسیدانی و ضد میکروبی عصاره متانولی پوست سبز پسته (Pistachia vera)،” علوم و صنایع غذایی ایران، vol. 8، no. 1، pp. 111–120، 1390، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/71937/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا