مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

2,058
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

901
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

استخراج ترکیبات فنولیک پوست سیب زمینی راموس با دو روش اولتراسوند و پرکولاسیون و ارزیابی فعالیت آنتی اکسیدانی عصاره آن در روغن سویا

صفحات

 صفحه شروع 81 | صفحه پایان 91

چکیده

 در این مطالعه اثر عصاره پوست سیب زمینی گونه را موس به عنوان یک منبع طبیعی آنتی اکسیدانی در روغن سویا با دو روش آزمون آون (63 C) و رنسیمت (90 C, 120,150 ) مورد بررسی قرار گرفت و ترکیبات فنولیک پوست سیب زمینی با دو روش مختلف استخراج با حلال یعنی روش پرکولاسیون (با حلال متانول) و روش اولتراسوند (با 5حلال متانول, اتانول, هگزان , استن و آب) استخراج شدند. بیشترین راندمان عصاره گیری مربوط به حلال های آب (11.2%) و متانول (7.9%) با روش اولتراسوند بود و نتایج راندمان عصاره گیری با حلال های مختلف به صورت آب < متانول < اتانول < استن < هگزان بودند. میزان کل ترکیبات فنولیک عصاره ها به روش فولین سیوکالتو و بر اساس اسید گالیک تعیین شد و نتایج نشان داد که بیشترین مقدار ترکیبات فنولیک مربوط به حلال متانول (589.2 میکروگرم به ازا گرم وزن خشک گیاه) و به ترتیب به صورت متانول < آب < اتانول < استن < هگزان با روش اولتراسوند بود. روش اولتراسوند میزان کل ترکیبات فنولیک استخراج شده را نسبت به روش پرکولاسیون بهبود بخشید و مدت زمان عصاره گیری را کاهش داد.عدد پراکسید و عدد تیوباربیتوریک نمونه ها به ترتیب برای ارزیابی محصولات اولیه و ثانویه اکسیداسیون, اندازه گیری شدند. پس از 16 روز نگهداری در 63 C روغن های سویای حاوی 200, 800, 1600 و  2400 ppmاز عصاره متانولی پوست سیب زمینی را موس اعداد پراکسید کمتری را (به ترتیب 42.67 meq/kg, 37.35, 24.65, 09.19,PV ) نسبت به نمونه روغن شاهد (64.08 meq/kg, PV) نشان دادند که دلالت بر فعالیت آنتی اکسیدانی دارد. روغن های حاوی 200 ppm از آنتی اکسیدان های سنتزیTBHQ, BHT, BHA به ترتیب دارای اعداد پراکسید33.20 meq/kg , 28.88 و 9.96 بودند.همچنین نتایج حاصل از بررسی فعالیت آنتی اکسیدانی عصاره ها با روش رنسیمت نشان داد که طول دوره القا در دمای 120 C در نمونه های حاوی 200, 800, 1600 و 2400 ppm از عصاره پوست سیب زمینی راموس به ترتیب 3.51, 3.59, 3.98 و 4.28 ساعت نسبت به نمونه شاهد (3.20 ساعت) می باشد و در غلظت های 1600 و 2400 ppm دارای فعالیت آنتی اکسیدانی مشابه با آنتی اکسیدان های سنتزی  BHAو BHT است.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    محققی ثمرین، آزاده، پورآذرنگ، هاشم، الهامی راد، امیرحسین، دزاشیبی، زینب، و همت یار، نیما. (1390). استخراج ترکیبات فنولیک پوست سیب زمینی راموس با دو روش اولتراسوند و پرکولاسیون و ارزیابی فعالیت آنتی اکسیدانی عصاره آن در روغن سویا. علوم و صنایع غذایی ایران، 8(1)، 81-91. SID. https://sid.ir/paper/71944/fa

    Vancouver: کپی

    محققی ثمرین آزاده، پورآذرنگ هاشم، الهامی راد امیرحسین، دزاشیبی زینب، همت یار نیما. استخراج ترکیبات فنولیک پوست سیب زمینی راموس با دو روش اولتراسوند و پرکولاسیون و ارزیابی فعالیت آنتی اکسیدانی عصاره آن در روغن سویا. علوم و صنایع غذایی ایران[Internet]. 1390؛8(1):81-91. Available from: https://sid.ir/paper/71944/fa

    IEEE: کپی

    آزاده محققی ثمرین، هاشم پورآذرنگ، امیرحسین الهامی راد، زینب دزاشیبی، و نیما همت یار، “استخراج ترکیبات فنولیک پوست سیب زمینی راموس با دو روش اولتراسوند و پرکولاسیون و ارزیابی فعالیت آنتی اکسیدانی عصاره آن در روغن سویا،” علوم و صنایع غذایی ایران، vol. 8، no. 1، pp. 81–91، 1390، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/71944/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button