مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

774
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

853
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

پیش فرآوری دانه سورگوم با امواج فراصوت به منظور بهبود فرآیند استخراج بتاگلوکان به روش آب داغ و بررسی خصوصیات فیزیکوشیمیایی آن

صفحات

 صفحه شروع 25 | صفحه پایان 34

چکیده

 بتاگلوکان که در ردیف فیبرهای رژیمی محلول در آب قرار دارد همراه با سایر پلی ساکاریدها, پروتئین و چربی در درون سلول ها و دیواره آندوسپرم غلات قرار گرفته و استخراج آن امر ساده ای نمی باشد. در حالی که می توان با بهره گیری روش های پیش فرآوری, فرآیند استخراج را بهبود بخشید. از این رو هدف از انجام این پژوهش بررسی تاثیر پیش فرآوری دانه سورگوم با استفاده از امواج فراصوت به بزرگی 60, 80 و 100 درصد و طی مدت زمان 10, 20 و 30 دقیقه به منظور تسهیل استخراج بتاگلوکان به روش آب داغ و ارزیابی خصوصیات عملکردی آن در قالب یک طرح کاملا تصادفی با آرایش فاکتوریل بود (p≤0.05). نتایج نشان داد که بالاترین میزان بازدهی استخراج مربوط به تیمار پیش فرآوری شده با طولانی ترین مدت زمان اعمال امواج فراصوت (30 دقیقه) و هم چنین بزرگ ترین پالس (100 درصد) تعلق گرفت. این درحالی بود که خصوصیات عملکردی بتاگلوکان با افزایش یزرگی پالس و طولانی شدن مدت زمان اعمال امواج بیش از 20 دقیقه تضعیف گردید به طوری که بیش ترین میزان خلوص (64.87 درصد), در تیمار پیش فرآوری شده با امواج به بزرگی 60 درصد و طی مدت زمان 20 دقیقه مشاهده گردید. هم چنین این تیمار دارای بیش ترین میزان مولفه L* (روشنایی), مولفه b*, کف کنندگی و پایداری کف و کم ترین میزان مولفه a* بود و به عنوان بهترین نمونه با خصوصیات عملکردی قابل قبول برای استفاده در فرمولاسیون مواد غذایی انتخاب گردید.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    نقی پور، فریبا، طباطبایی یزدی، فریده، کریمی، مهدی، مرتضوی، سیدعلی، و محبی، محبت. (1396). پیش فرآوری دانه سورگوم با امواج فراصوت به منظور بهبود فرآیند استخراج بتاگلوکان به روش آب داغ و بررسی خصوصیات فیزیکوشیمیایی آن. علوم و صنایع غذایی ایران، 14(71)، 25-34. SID. https://sid.ir/paper/72111/fa

    Vancouver: کپی

    نقی پور فریبا، طباطبایی یزدی فریده، کریمی مهدی، مرتضوی سیدعلی، محبی محبت. پیش فرآوری دانه سورگوم با امواج فراصوت به منظور بهبود فرآیند استخراج بتاگلوکان به روش آب داغ و بررسی خصوصیات فیزیکوشیمیایی آن. علوم و صنایع غذایی ایران[Internet]. 1396؛14(71):25-34. Available from: https://sid.ir/paper/72111/fa

    IEEE: کپی

    فریبا نقی پور، فریده طباطبایی یزدی، مهدی کریمی، سیدعلی مرتضوی، و محبت محبی، “پیش فرآوری دانه سورگوم با امواج فراصوت به منظور بهبود فرآیند استخراج بتاگلوکان به روش آب داغ و بررسی خصوصیات فیزیکوشیمیایی آن،” علوم و صنایع غذایی ایران، vol. 14، no. 71، pp. 25–34، 1396، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/72111/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button