مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

829
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

906
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی فعالیت ضداکسایشی و ضدمیکروبی عصاره های مختلف برگ بنه (Pistacia atlantica)

صفحات

 صفحه شروع 147 | صفحه پایان 158

چکیده

 هدف از این پژوهش بررسی فعالیت های ضداکسایشی و ضدمیکروبی عصاره های اتانولی (EE), متانولی (ME) و آبی (AE) برگ بنه (Pistacia atlantica) زیرگونه ی mutica از گونه های بومی ایران بود. محتوای ترکیبات فنولی کل و فعالیت ضداکسایشی عصاره ها به ترتیب توسط روش رنگ سنجی فولین سیوکالتو و سنجش مهار رادیکال آزاد DPPHH بررسی گردید. فعالیت ضدمیکروبی عصاره ها علیه سه باکتری گرم مثبت, سه باکتری گرم منفی و یک مخمر با روش انتشار دیسک و تعیین حداقل غلظت ممانعت کنندگی (MIC) و حداقل غلظت باکتری کشی (MBC) مورد ارزیابی قرار گرفت. نتایج نشان داد که عصاره آبی بیشترین محتوای ترکیبات فنولی و بالاترین میزان از مهار رادیکال DPPH را داشت. اما EC50 عصاره آبی در مقایسه با ضداکسایش سنتزی BHT به ترتیب 5.87 و 3.94 میلی گرم در میلی لیتر بود. نتایج نشان داد که عصاره ها بر روی میکروارگانیسم های مورد آزمایش اثر بازدارندگی داشته و باکتری های گرم مثبت حساسیت بیشتری نسبت به باکتری های گرم منفی داشتند. همچنین عصاره آبی به خاطر داشتن مقادیر بیشتر ترکیبات فنولی بالاترین اثر ضدمیکروبی را بر گونه های باکتریایی و مخمر مورد آزمون داشت. در بین میکروارگانیسم های مورد آزمون, استرپتوکوکوس فاسیوم و مخمر کاندیدا آلبیکانس به ترتیب حساسترین و مقاوم ترین بودند. براساس نتایج حاصل از این پژوهش عصاره آبی برگ بنه می تواند به عنوان یک نگهدارنده طبیعی در صنعت غذا استفاده گردد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    برزگر، حسن، حجتی، محمد، و پناهی، مرضیه. (1396). بررسی فعالیت ضداکسایشی و ضدمیکروبی عصاره های مختلف برگ بنه (Pistacia atlantica). علوم و صنایع غذایی ایران، 14(69)، 147-158. SID. https://sid.ir/paper/72246/fa

    Vancouver: کپی

    برزگر حسن، حجتی محمد، پناهی مرضیه. بررسی فعالیت ضداکسایشی و ضدمیکروبی عصاره های مختلف برگ بنه (Pistacia atlantica). علوم و صنایع غذایی ایران[Internet]. 1396؛14(69):147-158. Available from: https://sid.ir/paper/72246/fa

    IEEE: کپی

    حسن برزگر، محمد حجتی، و مرضیه پناهی، “بررسی فعالیت ضداکسایشی و ضدمیکروبی عصاره های مختلف برگ بنه (Pistacia atlantica)،” علوم و صنایع غذایی ایران، vol. 14، no. 69، pp. 147–158، 1396، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/72246/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button